pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko: autor tytuł  24h
»
»
»
Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu
»
podręcznik:

Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu

Dane szczegółowe:
Wydawca: PZWL
Rok wyd.: 2007
Oprawa: miękka
Ilość stron: 468 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788320036039
ISBN: 978-83-2003-603-9
Data: 2008-11-25
Cena: 102.38  Cena wydawcy: 119.00 zł Oszczędzasz: 16.62 do koszyka pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu - Henryk Gertig, Juliusz Przysławski - opis książki:

Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami.
Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom stosowanych diet, oraz alternatywnym sposobom żywienia.
Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych oraz nauki o zdrowiu akademii medycznych, a także innych uczelni (np. uczelni rolniczych), które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu.

Książka „Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu” - oprawa miękka - Wydawnictwo PZWL.

Książka posiada 468 stron i została wydana w 2007 r.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o książce "Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu"
Kupujący tę pozycję zamówili również:
Produkty podobne:
Farmakologia - okładka książki
Farmakologia Grażyna Rajtar-Cynke (red.)