pokaz koszyk
Szukaj:
autor tytuł  24h
»
»
»
Adam Olszewski

Adam Olszewski - książki lub utwory autora

Sortuj wg

Technologia przetwórstwa mięsa - okładka książki
Adam Olszewski

Technologia przetwórstwa mięsa

Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN ; Kategoria: Książki / Nauki ścisłe i przyrodnicze / Ogrodnictwo i rolnictwo; Rok wydania: 2017; Oprawa: miękka;
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz...
Cena: 58.22  Cena wydawcy: 69.00 zł Oszczędzasz: 10.78 
do koszyka

Atlas rozbioru tuszek drobiowych - okładka książki
Adam Olszewski

Atlas rozbioru tuszek drobiowych

Książka. Wydawnictwo: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne ; Kategoria: Książki / Nauki ścisłe i przyrodnicze / Ogrodnictwo i rolnictwo; Rok wydania: 2014; Oprawa: miękka;
Opracowałem tę książkę z uwzględnieniem rozbioru tuszek kur, indyków, kaczek, gęsi oraz, jako novum, strusi. Omawiam w niej budowę układów kostnego i mięśniowego ptaków oraz sposób rozbioru tuszek drobiowych na elementy handlowe. Książka wzbogacona...
pozycja niedostępna

Atlas rozbioru tusz zwierząt rzeźnych - okładka książki
Adam Olszewski

Atlas rozbioru tusz zwierząt rzeźnych

Książka. Wydawnictwo: WNT ; Kategoria: Książki / Nauki ścisłe i przyrodnicze / Ogrodnictwo i rolnictwo; Rok wydania: 2012; Oprawa: miękka;
W książce szczegółowo przedstawiono zasadniczy i uzupełniający rozbiór tusz wieprzowych, wołowych, cielęcych i baranich, a także podano wskaźniki uzysku mięs, tłuszczu i kości w układzie tabelarycznym.Liczne rysunki i fotografie zamieszczone w...
Cena: 49.79  Cena wydawcy: 59.00 zł Oszczędzasz: 9.21 
do koszyka

Technologia przetwórstwa mięsa - okładka książki
Adam Olszewski

Technologia przetwórstwa mięsa

Książka. Wydawnictwo: WNT ; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2014; Oprawa: miękka;
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa...
pozycja niedostępna

Teza Churcha. Kontekst historyczno-filozoficzny - okładka książki
Adam Olszewski

Teza Churcha. Kontekst historyczno-filozoficzny

Książka. Wydawnictwo: UNIVERSITAS ; Kategoria: Książki / Filozofia / Opracowania naukowe / Historia filozofii; Rok wydania: 2009; Oprawa: twarda;
W prezentowanej pracy próbuję dokonać filozoficzno-historycznej analizy Tezy Churcha. W bogatej literaturze przedmiotu mało jest takich kompleksowych prób. Uważam, iż analizy historyczne mają istotną nie tylko retrospektywną wartość, pozwalają bowiem...
Cena: 35.86  Cena wydawcy: 43.00 zł Oszczędzasz: 7.14 
do koszyka

Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach - okładka książki
Adam Olszewski

Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach

Książka. Wydawnictwo: WNT ; Kategoria: Książki / Nauki ścisłe i przyrodnicze / Biochemia; Rok wydania: 2009; Oprawa: miękka;
Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz. Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika pt.:...
Cena: 58.22  Cena wydawcy: 69.00 zł Oszczędzasz: 10.78 
do koszyka

Technologia przetwórstwa mięsa - okładka książki
Adam Olszewski

Technologia przetwórstwa mięsa

Książka. Wydawnictwo: WNT ; Kategoria: Książki / Pedagogika / Pedagogika ogólna; Rok wydania: 2007; Oprawa: miękka;
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin,...
pozycja niedostępna

Atlas rozbioru tusz zwierząt rzeźnych - okładka książki
Adam Olszewski

Atlas rozbioru tusz zwierząt rzeźnych

Książka. Wydawnictwo: WNT ; Kategoria: Książki / Nauki ścisłe i przyrodnicze / Ogrodnictwo i rolnictwo; Rok wydania: 2005; Oprawa: miękka;
W książce szczegółowo przedstawiono zasadniczy i uzupełniający rozbiór tusz wieprzowych, wołowych, cielęcych i baranich, a także podano wskaźniki uzysku mięs, tłuszczu i kości w układzie...
pozycja niedostępna