pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Ugryźć świat

Dane szczegółowe:
Wydawca: Gruner+Jahr, G+J
Rok wyd.: 2008
Oprawa: twarda
Ilość stron: 622 s.
Wymiar: 200x240 mm
EAN: 9788375960037
ISBN: 978-83-7596-003-7
Data: 2008-11-19
Cena wydawcy: 89.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Kulinarne przygody z całego świata. Zaskakujące sytuacje, nowe smaki i zabawne dykteryjki. Przepisy na popisowe dania 100 bohaterów tej wyjątkowej publikacji. Podróżując, odkrywamy świat. Zapierające dech w piersi widoki, wspaniałe zabytki, fascynujące obyczaje i... nowe smaki, których świat ma tysiące. Czasami są to smaki zaskakujące i niewiarygodne. 100 osób opowie o swoich kulinarnych odkryciach i przygodach. Dowiemy się, jakie warzywo zmogło Litwinów na Węgrzech, gdzie świnka morska jest przysmakiem i do czego w Kalabrii służy porrón. Hanna Bakuła opowie o niezwykłej wigilii z Apaczami, a Marcin Prokop o szaszłyku z psa. Razem z Olgą Bończyk poznamy uroki toskańskiej kuchni i przygotujemy English breakfast z Kevinem Aistonem. A to wszystko wzbogacone przepisami na ulubione potrawy bohaterów książki i okraszone wspaniałymi zdjęciami z całego świata.

Książka "Ugryźć świat" - oprawa twarda - Wydawnictwo Gruner+Jahr, G+J. Książka posiada 622 stron i została wydana w 2008 r.