pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Sztuka konserwacji i restauracji / The Art. Of Conservation and Restoration

Dane szczegółowe:
Wydawca: Rzeczpospolita S.A.
Rok wyd.: 2007
Oprawa: twarda
Ilość stron: 336 s.
Wymiar: 172x245 mm
EAN: 9788360192467
ISBN: 978-83-6019-246-7
Data: 2009-05-18
pozycja niedostępna

Opis książki:

Materiały z konferencji naukowej, zorganizowanej z okazji stulecia urodzin włoskiego teoretyka konserwacji w ramach projektu Unii Europejskiej Kultura 2000. Zebrane tu materiały dają możliwość pogłębienia wiedzy na temat ochrony zabytków, a jednocześnie przypominają podstawy zasad opieki nad zabytkami, odpowiadają na trudne, ale i zasadnicze pytanie: co, dlaczego i jak poddajemy konserwacji i restauracji.

Książka "Sztuka konserwacji i restauracji / The Art. Of Conservation and Restoration" - oprawa twarda - Wydawnictwo Rzeczpospolita S.A.. Książka posiada 336 stron i została wydana w 2007 r.