pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Smak trucizny. 11 najbardziej śmiertelnych trucizn i historie morderców, którzy ich użyli

Autor książki:

Neil A. Bradbury

Dane szczegółowe:
Wydawca: Rebis
Rok wyd.: 2022
Oprawa: Miękka ze skrzydełka
Ilość stron: 312 s.
Wymiar: 135x215 mm
EAN: 9788381885782
ISBN: 978-83-8188-578-2
Data: 2022-09-26
34.50 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 3-5 dni

Opis książki:

Błyskotliwie łącząc tematy nauki i zbrodni, Smak trucizny ujawnia, jak jedenaście znanych substancji wpływa na organizm człowieka - na kanwie morderstw, w których ich użyto. Czytelnicy powieści kryminalnych doskonale wiedzą, że trucizna jest jedną z niezmiennie powracających metod wybieranych przez morderców. Można ją niepostrzeżenie dodać komuś do drinka, posmarować nią grot strzały lub klamkę, a nawet sprawić, że dostanie się do powietrza, którym oddychamy. Ale jak działa
Łącząc elementy historii medycyny oraz opisów rzeczywistych przestępstw, Neil Bradbury zgłębia tę metodę zabijania. Obok informacji o prawdziwych zabójcach i ich zbrodniach - tych osławionych, tych zapomnianych i tych wciąż nierozwiązanych - pojawiają się równie intrygujące dzieje samych trucizn: jedenastu cząsteczek śmierci, które niszcząc ciało człowieka, paradoksalnie pokazały nam, jak funkcjonuje nasz organizm. Poczynając od niebezpiecznej genezy powstania ginu z tonikiem, kończąc na przesyconej arszenikiem tapecie z sypialni Napoleona - Smak trucizny zabiera czytelnika w fascynującą podróż przez skomplikowane procesy, które nas utrzymują przy życiu lub nie.

Książka "Smak trucizny. 11 najbardziej śmiertelnych trucizn i historie morderców, którzy ich użyli" - Neil A. Bradbury - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Rebis. Książka posiada 312 stron i została wydana w 2022 r. Cena 34.50 zł. Zapraszamy na zakupy!