pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

O dobrym jedzeniu. Opowieści z pola, ogrodu i lasu

Autor książki:

Agata Michalak

Dane szczegółowe:
Wydawca: Czarne
Rok wyd.: 2017
Oprawa: twarda
Ilość stron: 216 s.
Wymiar: 133x215 mm
EAN: 9788380494503
ISBN: 978-83-8049-450-3
Data: 2017-02-24
Cena wydawcy: 39.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Soczysty, dojrzały pomidor w środku lata czy jego blady cień z holenderskiej uprawy całorocznej? Oto pytanie, które zadaje sobie coraz więcej Polaków.

Gdy po latach niedoborów zachłysnęliśmy się bogactwem towarów w na sklepowych półkach, z zachwytu zapomnieliśmy o tym, co rodzime, dobre i zdrowe. Dopiero niedawno przestały nam wystarczać sztuczne warzywa z supermarketu. Ale żeby na rynek znów trafiła wartościowa żywność, potrzebni są ludzie, którzy ją wyprodukują. I o nich opowiada ta książka. Bohaterowie Agaty Michalak to pasjonaci, którzy często porwali się - dosłownie - z motyką na słońce. Ich determinacja trafiła jednak na podatny grunt. Choć dla wielu Polaków cena wciąż jest czynnikiem decydującym, coraz częściej kupujemy mniej, ale za to lepiej. Chcemy wiedzieć, co jemy, jaką drogę przebyły produkty, które trafiają na nasz stół, a cena za ekologiczną żywność jest łatwiejsza do zaakceptowania, gdy mamy świadomość, że za nią stoi ciężka praca i szacunek dla przyrody. Tak do tego, co robią, podchodzą bohaterowie Michalak: z bezwzględną uczciwością i wielkim przekonaniem, że jedzenie to coś naprawdę wartościowego.

Książka "O dobrym jedzeniu. Opowieści z pola, ogrodu i lasu" - Agata Michalak - oprawa twarda - Wydawnictwo Czarne. Książka posiada 216 stron i została wydana w 2017 r.