pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kultura żywienia dawnych i współczesnych Asyryjczyków

Autor książki:

Michael Abdalla

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Akademickie DIALOG
Oprawa: miękka
Ilość stron: 442 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788388238819
ISBN: 83-88238-81-7
Data: 2007-01-29
Cena wydawcy: 36.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Jest to pierwsze w języku polskim i oryginalne w skali światowej studium poświęcone historii, tradycji i technologii kulinarnej ludności asyryjskiej. Autor wskazuje na wyjątkową specyfikę asyryjskiej diety, wytworzonej na terenach o starych tradycjach rolniczych, omawia zboża i produkty zbożowe - przede wszystkim chleb, technologie jego wytwarzania i technikę budowy pieców - choć zajmuje się też innymi roślinami jadalnymi i produktami zwierzęcymi.

Książka "Kultura żywienia dawnych i współczesnych Asyryjczyków" - Michael Abdalla - oprawa miękka - Wydawnictwo Akademickie DIALOG.