pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
E-book:

Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków

Dane szczegółowe:
Wydawca: Naukowe Sophia
Format: pdf
Ilość stron: 162 s.
Zabezpieczenie: plik z zabezpieczeniem watermark
EAN: 9788365929709
Data: 2025-05-20
Cena wydawcy: 37.60 złpozycja niedostępna

Opis e-booka:

Nanotechnologia jest jedną z najszybciej i burzliwie rozwijających się dziedzin nauki i technologii, w tym nanotechnologii żywności i kosmetyków. W ubiegłym roku, nanotechnologia przyniosła dochód sięgający ponad trylion dolarów amerykańskich. W zyskach przoduje inżynieria materiałowa i przemysł elektroniczny, a dalej przemysł farmaceutyczny, produkcja chemikaliów, zagospodarowanie przestrzeni kosmicznej, produkcja narzędzi, opieka zdrowotna i prace nad samorozwojem. Zatem nanotechnologia jest uważana za siłę napędową światowej ekonomii. Na rozwiązaniach nanotechnologicznych może skorzystać też technologia żywności i kosmetyków. Niniejsza książka przedstawia już znane jak również możliwe zastosowania nanotechnologii produkcji żywności począwszy od rolnictwa i chowu zwierząt po gotowe produkty spożywcze oraz omawia kosmetyki kolejnej generacji wykorzystujące zdobycze nanotechnologii. Książka ta skierowana jest do czytelników o średnim zaawansowaniu wiedzy z dziedziny nauk ścisłych i technologii. Może więc ona uzupełniać inne, istniejące już na rynku monografie na bardziej zaawansowanym poziomie. Autor - prof. zw. Piotr Tomasik

E-book „Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków” - Wydawca: Naukowe Sophia.