pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko: autor tytuł  24h
Księgarnia »
Podręczniki »
»
Żywienie i usługi gastronomiczne cz.VII
podręcznik:

Żywienie i usługi gastronomiczne cz.VII

Dane szczegółowe:
Wydawca: Format AB
Rok wyd.: 2017
Oprawa: miękka
Ilość stron: 252 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788389184788
ISBN: 978-83-8918-478-8
Data: 2018-11-02
Cena: 28.12  Cena wydawcy: 29.00 zł Oszczędzasz: 0.88 do koszyka pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Żywienie i usługi gastronomiczne cz.VII - Joanna Ozdarska - opis podręcznika:

Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VII Organizacja produkcji gastronomicznej jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie:
Kwalifikacja TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
2. Organizowanie produkcji gastronomicznej
Uczeń:
1) przestrzega zasad planowania produkcji potraw i napojów;
2) planuje produkcję potraw i napojów;
3) kontroluje procesy produkcji potraw i napojów;
4) ocenia jakość sporządzonych potraw i napojów;
5) rozróżnia rodzaje kart menu;
6) opracowuje karty menu zawierające informacje dotyczące wartości odżywczej potraw;
7) oblicza zapotrzebowanie na surowce i półprodukty;
8) sporządza kalkulację cen potraw i napojów;
9) opracowuje receptury gastronomiczne;
10) korzysta ze specjalistycznych programów komputerowych do planowania i rozliczania produkcji gastronomicznej.
Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o podręczniku "Żywienie i usługi gastronomiczne cz.VII"
Kupujący tę pozycję zamówili również:
Pracownia hotelarska cz. 1 - okładka podręcznika
Pracownia hotelarska cz. 1 Aleksandra Lewandowska
Produkty podobne:
Organizacja produkcji gastronomicznej - okładka podręcznika
Organizacja produkcji gastronomicznej Podręcznik.... Hanna Górska-Warsewicz, Beata Bilska, Beata Sawicka, Agnieszka Tul-Kryszczuk
Żywienie i usługi gastronomiczne - okładka podręcznika
Żywienie i usługi gastronomiczne cz. XI. Obsługa... Beata Sawicka, Beata Bilska, Agnieszka Tul-Krzyszczuk, Monika Świątkowska, Hanna Górska-Warsewicz
Żywienie i usługi gastronomiczne - okładka podręcznika
Żywienie i usługi gastronomiczne cz. III Technologia... Danuta Górecka, Halina Limanówka, Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-Kaczmarek