pokaz koszyk
tylko: autor tytuł  24h
»
»
Zbiór zadań z gastronomii. Technik żywienia i usług gastronomicznych...
podręcznik:

Zbiór zadań z gastronomii. Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2018
Oprawa: miękka
Ilość stron: 96 s.
Wymiar: 170x245 mm
EAN: 978830217371451
ISBN: 978-83-0217-371-4
Data: 2018-08-28
Cena: 33.79  Cena wydawcy: 36.90 zł Oszczędzasz: 3.11 do koszyka pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Zbiór zadań z gastronomii. Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz - Magdalena Kaźmierczak - opis podręcznika:

Zbiór zadań pozwala ćwiczyć umiejętności liczenia wszystkich elementów z jakimi pracownik w zawodach kucharza i technika żywienia i usług gastronomicznych będzie miał do czynienia. Zadania są zebrane w czterech rozdziałach. Pierwszy dotyczy wyliczania wartości odżywczej i zawartości poszczególnych składników potraw, drugi weryfikuje umiejętności sporządzania potraw i napojów, trzeci sprawdza wiedzę na temat organizacji przyjęć i przygotowania sali bankietowej, ostatni zaś skupia się na rozliczeniach finansowych. Zadania są zwykle bardziej rozbudowane niż polecenia na części testowej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie, dzięki czemu stanowią świetne ćwiczenie dla ucznia.

Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o podręczniku "Zbiór zadań z gastronomii. Technik żywienia i usług gastronomicznych..."
Magdalena Kaźmierczak - autor m.in.:
Ryzyko ciągłość biznesu odpowiedzialność - okładka książki
Ryzyko ciągłość biznesu odpowiedzialność społeczna Magdalena Kaźmierczak, Sławomir Zapłata;
Produkty podobne:
Gastronomia. Tom 1. Wyposażenie - okładka podręcznika
Gastronomia. Tom 1. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa... Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz