pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik. Tom 2 cz. 2. Technikum, Zasadnicza szkoła zawodowa

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2015
Oprawa: miękka
Ilość stron: 496 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 978830214721051
ISBN: 978-83-0214-721-0
Data: 2015-06-22
Cena wydawcy: 49.20 złpozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).

Obejmuje tematy dotyczące ciast, zup i sosów gorących, mięsa i produktów ze zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb i owoców morza, potraw mięsnych i wegetariańskich, zakąsek zimnych i gorących, deserów, napojów gorących i zimnych, potraw dietetycznych, kuchni narodowych i regionalnych oraz posiłków codziennych i regionalnych.

Podręcznik „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik. Tom 2 cz. 2. Technikum, Zasadnicza szkoła zawodowa” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.