pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07 Podręcznik cz. 2. Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2018
Oprawa: miękka
Ilość stron: 680 s.
Wymiar: 170x245 mm
EAN: 9788302173608
ISBN: 978-83-0217-360-8
Data: 2018-08-28
77.28 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis podręcznika:

W podręczniku omówiono zagadnienia zawarte w opisie kwalifikacji TG.07. Skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez autorkę metoda przekazywania wiedzy umożliwia uczniowi zdobycie wszystkich niezbędnych informacji o danym surowcu i jego wykorzystaniu kulinarnym. Na końcu podręcznika znajdują się wybrane receptury. Oddzielenie części teoretycznej od ćwiczeń praktycznych ułatwia uczniowi przygotowanie się do poszczególnych części egzaminu potwierdzającego kwalifikację w zawodzie.

Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zaprezentowano tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim.

Podręcznik „Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07 Podręcznik cz. 2. Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP. Cena 77.28 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.