pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:
Księgarnia »
Opinie/Recenzje

Opinie i recenzje książek, filmów, muzyki i innych produktów - strona 3

okładka książki - Przestroga - Wydawnictwo Po Godzinach
o książce:

Przestroga

Autor: Anna; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-01-21
Rozpoczynając, czytanie powieści obyczajowej autorstwa Pani Igi Fuerte pt. Przestroga nie sądziłam, że oparta na prawdziwych faktach historia wciągnie mnie na tyle, że będę mogła przyglądać się opisywanym zdarzeniom z bliska i to, co się pod nimi ukrywa.

Na samym wstępie chciałam podkreślić to, że kieruje słowa uznania dla autorki, że chce podzielić się z Czytelnikami... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Krwawnik, mniszek, ułudka - Wydawnictwo
o książce:

Krwawnik, mniszek, ułudka

Autor: Anna; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-01-21
Ucieszyłam się bardzo z tego powodu, że po dłuższym czasie powrócę ponownie do przeczytania gatunku literackiego mniej popularnego wśród czytelników w odbiorze, jakim są wiersze.

Zdecydowałam się na zapoznanie z nieznaną mi do tej pory twórczością autorki Pani Natalii de Barbaro, ponieważ uważam, że zawsze należy zaobserwować podjęte działania ze strony autorki... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Bądź jak one! 100 kobiet pełnych
o książce:

Bądź jak one! 100 kobiet pełnych wiary

Autor: Anna; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-01-13
Książka autorstwa Pani Jean Fischer pt. Bądź jak one! 100 kobiet pełnych wiary to przedstawione piękne świadectwo tego, co jest, warte zauważenia zważywszy na trudny czas, w którym to obecnie żyjemy-relacje z Panem Bogiem.

Czytając, tę książkę można zwrócić pierwszą z wielu uwag na to, jak każda z relacjonowanych 100 historii losów kobiet tych mniej znanych lub... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Niebezpieczny trójkąt. Tom 3. -
o książce:

Niebezpieczny trójkąt. Tom 3. Game over

Autor: nastka_diy_book; Ocena: 4 pkt.; Data: 2022-01-05
“Niebezpieczny trójkąt. Game Over” Kamili Andrzejak-Wasilewskiej to doskonałe zwieńczenie historii Alana i Nikoli. Po raz kolejny otrzymałam zakończenie, które zostawiło mnie w niewiedzy i bardzo ucieszyłam się, że mam w swojej biblioteczce tom trzeci i mogłam od razu sięgnąć i dowiedzieć się co dla nas przygotowała autorka. Muszę przyznać, że przygotowała dla nas bardzo... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Poradnik wiercipięty, czyli jak
o książce:

Poradnik wiercipięty, czyli jak uwolnić energię na 101 sposobów

Autor: Anna; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-01-05
Z największą przyjemnością zapoznałam, się z książką należącą do gatunku jak na to wskazuje nadany przez autorkę Panią Susan Hayes tytuł Poradnik wiercipięty, czyli jak uwolnić energię na 101 sposobów.

Byłam pod ogromnym wrażeniem po przeczytaniu tej książki, w jaki niezwykły i ciekawy sposób autorka potrafi, zachęcić do opracowanych zabaw używając do nich... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Regnum - Wydawnictwo Poligraf
o książce:

Regnum

Autor: Hanna; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-01-05
Super książka! Bardzo fajnie mi się ją czytało. Gorąco polecam.
okładka książki - Déjà vu: czy wszystko już było?
o książce:

Déjà vu: czy wszystko już było?

Autor: Asi; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-01-04
Książka bardzo ciekawa, pokazuje niektóre aspekty historii w zupełnie innym świetle.Gorąco polecam!
okładka książki - Kudłata - Wydawnictwo Kwiaty Orientu
o książce:

Kudłata

Autor: Patrycja Łukaszyk; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-01-02
Jest to historia suczki Kudłatej, której towarzyszymy przez trudy życia, wspólnie odkrywamy jego dobre i złe chwile, relacje z bliskimi czy cały szereg uczuć. Autorka ukazuje żywot podwórkowego psa, nie raz obrywajacego od właściciela razy, cierpiącego z powodu śmierci i oderwania od innych, bliskich psów, zaznajacego głodu i zimna. Nie byli tu wiele pozytywnych akcentów, książkę... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Nowe gry umysłowe dla małych -
o książce:

Nowe gry umysłowe dla małych geniuszy

Autor: Anna; Ocena: 5 pkt.; Data: 2021-12-30
Nie ma przygotowanych w życiu gotowych reguł na to, że polubimy od razu coś, co kiedyś sprawiało nam problem w momencie, kiedy musimy zmagać liczeniem, logicznym myśleniem na szybko, układaniem słów zawartych w grze słownej, bo takie zazwyczaj nie istnieją.

Matematyka jest królową nauk i tego nikt nie zmieni. Można ją zarówno lubić jak i nie lubić oraz akceptować... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Gry pamięciowe dla małych geniuszy
o książce:

Gry pamięciowe dla małych geniuszy

Autor: Anna; Ocena: 5 pkt.; Data: 2021-12-30
Zapoznając się ze wcześniejszą książką autorstwa dr Garetha Moore pt. Nowe gry umysłowe dla małych geniuszy od razu nabiera się chęci do przeczytania jego kolejnej nowej książki pt. Gry pamięciowe dla małych geniuszy.

Przyznam, że i tym razem nie odmówiłam sobie tej przyjemności i spróbowałam rozwiązać gry matematyczne i nie tylko skonstruowane przez autora. Wymagały... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Poszukiwany! Tajemniczy pożeracz
o książce:

Poszukiwany! Tajemniczy pożeracz książek

Autor: Anna; Ocena: 5 pkt.; Data: 2021-12-29
Czytając książkę autorstwa Emily MacKenzie pt. Poszukiwany! Tajemniczy pożeracz książek czuje się bardzo przyjemny panujący wokół niej klimat, gdyż można dowiedzieć tylu interesujących informacji na temat książek.

Gdy zapoznawałam, się z zamieszczoną w niej treścią to od razu wiedziałam, że zaprzyjaźnię się z występującym głównym bohaterem króliczkiem... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Poszukiwany! Tajemniczy złodziej
o książce:

Poszukiwany! Tajemniczy złodziej książek

Autor: Anna; Ocena: 5 pkt.; Data: 2021-12-29
Twórczość Pani autorstwa Emily MacKenzie spodobała mi się tak bardzo, że po przeczytaniu książki pt. Poszukiwany! Tajemniczy pożeracz książek zechciałam odkrywać kolejne tajemnicze i magiczne zagadki króliczka imieniem Rafcio znajdujące się na łamach książki pt. Poszukiwany! Tajemniczy złodziej książek.

W tej części książki na samym początku zwróciłam szczególną... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Solista czyli on, ona i jego żona
o książce:

Solista czyli on, ona i jego żona

Autor: Anna; Ocena: 5 pkt.; Data: 2021-12-29
Z twórczością autorstwa Pana Piotra C. nie miałam wcześniej okazji się zapoznać.

Do przeczytania książki pt. Solista, czyli on, ona i jego żona zachęciło, mnie szczerze powiedziawszy chęć odkrycia nadanego jej ciekawie tytułu oraz tocząca się w niej akcja, która czasami sprawia, że potrafi zmienić ona normalne pełne miłości życie głównego bohatera na większe... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Pani Siedmiu Bram - Wydawnictwo
o książce:

Pani Siedmiu Bram

Autor: Patrycja Łukaszyk; Ocena: 5 pkt.; Data: 2021-12-20


Coraz większą popularnością cieszą się powieści opierające na mitologii i łączące ją ze współczesnością. Na podobnym motywie bazuje Pani siedmiu bram

Inanna, sumeryjska bogini o wielu imionach zostaje wyrwana ze spokojnego życia wśród śmiertelników - bramy strzegące zaświatów są zagrożone. Razem z dwójką towarzyszy udaje się na wyprawę po... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Święte Niemcy - Wydawnictwo Poligraf
o książce:

Święte Niemcy

Autor: Bruno; Ocena: 5 pkt.; Data: 2021-12-20
Połączenie w jednej książce fantastyki, historii z pogranicza II wojny, z poradami jak wspomóc się w Covidzie, propozycją jak dalej powinna wyglądać przyszłość Polski, aby nie została wchłonięta przez Rosję – to naprawdę dużo. Ale o dziwo wszystko trzyma się kupy. Może dobrze, jakby było ciut mniej przypisów, ale nie wybijają one z rytmu czytania, jak to czasem bywa w powieściach... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Święte Niemcy - Wydawnictwo Poligraf
o książce:

Święte Niemcy

Autor: Aleksandra; Ocena: 5 pkt.; Data: 2021-12-20
Wielkie zaskoczenie. Byłem pewien, że to kolejna historia z II wojny, typowo historyczna powieść, a tu fantastyka naukowa. Książka wciąga, pełna niespodziewanych zwrotów akcji. Nie będę spojlerował, ale ponad 500 stron zleciało w weekend bez cienia nudy. Do tego przypisy autorów dają ciekawe spojrzenie na ich punkt widzenia, dotyczący naszego miejsca na mapie świata i tego, w jaki... przeczytaj całą opinię >>
okładka podręcznika - Turecki rozmówki ilustrowane Słuchaj
o podręczniku:

Turecki rozmówki ilustrowane Słuchaj i mów

Autor: Jakaś pani ; Ocena: 1 pkt.; Data: 2021-12-18
Pani Cezaryna Mostowska de Dołęga to zna chociaż trochę język turecki? Wstyd wypuścić książkę z tyloma błędami zarówno w zapisie jak i w tłumaczeniu.
okładka książki - Kwartety otwockie - Wydawnictwo
o książce:

Kwartety otwockie

Autor: Magda; Ocena: 1 pkt.; Data: 2021-12-17
okładka książki - Mądre bajki (wydanie specjalne)
o książce:

Mądre bajki (wydanie specjalne)

Autor: Mama_Bąbla; Ocena: 5 pkt.; Data: 2021-12-15
Jeszcze piękniejsza okładka, jeszcze więcej wartościowych historii z przesłaniem i jeszcze ciekawsza, bajecznie kolorowa szata graficzna. Wydanie specjalne Mądrych bajek powinno znaleźć się nie tylko w każdej domowej dziecięcej biblioteczce - ale również w każdej szkolnej bibliotece, klasie nauczania początkowego i przedszkolnej sali. Z całą pewnością przyczyni się to do uwrażliwienia... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Atlas mitologii świata - Wydawnictwo
o książce:

Atlas mitologii świata

Autor: Mama_Bąbla; Ocena: 5 pkt.; Data: 2021-12-15
Autorzy dołożyli wszelkich starań, żeby opowieści o mitycznych bogach i herosach czytało się niczym najbardziej wciągającą książkę fantasy: pełną dramatycznych wydarzeń, wyimaginowanych stworzeń i nieoczekiwanych zwrotów akcji. Ze względu na wiek adresata zdecydowali się również na pewne uproszczenia, dostosowali język do dziecięcych możliwości i wrażliwości - a układ... przeczytaj całą opinię >>
Pozycje:
«1-20...1-2021-4041-6061-8081-100...2421-2437»
(z 2437.)