pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:
Księgarnia »
Opinie/Recenzje

Opinie i recenzje książek, filmów, muzyki i innych produktów

okładka książki - Wenus na wygnaniu - Wydawnictwo
o książce:

Wenus na wygnaniu

Autor: EMK; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-03-29
Historia jest rozmową w pociągu. Podróż prowadzi dalej przez miejsca i spotkania zaginające ład pomiędzy rzeczywistością, a snem. Opowiada kobieta. Poznajemy jej zaplątania wewnętrzne i zewnętrzne, w jej rodzinie i kulturze, w spokoju i chaosie. Te doświadczenia to wielowarstwowe symbole zbiorowej świadomości, które każdy człowiek nosi w sobie. Miejsca, które bohaterka „Wenus... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - KARA Tylko dla dorosłych - Wydawnictwo
o książce:

KARA Tylko dla dorosłych

Autor: Piotr; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-03-29
Bardzo dobrze napisana książka. Dawno takiej nie czytałem. Zaskakująca, nietypowa historia, która wciąga od samego początku. I choć autor zaznacza, że to fikcja, ja widzę nasz świat. Ten dzisiejszy też. Jestem zauroczony jedną z bohaterek:)
Ma Pan ode mnie 5 GWAZDEK.
okładka książki - Zostawić ślad - Wydawnictwo Axis
o książce:

Zostawić ślad

Autor: book_w_mkesie; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-03-28
Jeżeli ktoś jeszcze nie zna autorki to z całego serca polecam. U mnie zagościła książką „Dobry chłopak” T5 serii Prywatne śledztwo Agaty Brok, które z całego serca polecam. Nie czytałam wcześniejszych, ale w zrozumieniu tutaj nie było problemu.
Dzisiejszy tytuł na pewno zapadnie wam w pamięć i na pewno większość z was będzie chciała więcej i więcej. Książka nie... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Mój kochany mąż - Wydawnictwo Filia
o książce:

Mój kochany mąż

Autor: book_w_mkesie; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-03-28
Nie wiem jak wy, ale ja sądzę, że nie ma rodziny, która nie miałaby jakiejś tajemnicy, a raczej nie ma męża lub żony, która nie ukrywałaby czegoś przed swoim partnerem/partnerką. To było moje pierwsze spotkanie z autorką, ale nie ostanie. Książkę pochłonęłam w ciągu jednego dnia. Uwielbiam to uczucie, kiedy po skończeniu książki długo jeszcze pozostaje w twojej głowie. przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Piękno i bestie. Niebezpieczne
o książce:

Piękno i bestie. Niebezpieczne baśnie

Autor: book_w_mkesie; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-03-27
Autora znam z cudownej serii „Akademia dobra i zła” która według mnie jest ponad czasowa, ale o niej to przy innej okazji. Autor tym raz napisał książkę dla młodszych, ale i dla starszych osób, które przeżyją szok (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) Na początku przeczytałam sama, bo nie wiedziałam, czy mogę przedstawić swojej córce, ale spokojnie i bez obaw mogę polecić, lecz... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Gaz do dechy! Odjazdowe opowieści
o książce:

Gaz do dechy! Odjazdowe opowieści o samochodach

Autor: Anna; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-03-26
Nie jest tak bardzo łatwo przejść obojętnie obok książki pt. Gaz do dechy! Odjazdowe opowieści o samochodach autorstwa Pana Marcina Prokopa, która to przykuwa moją uwagę już na samym początku.

Czytając, tę książkę widoczne jest to od razu, że samochody nie są obce autorowi, lecz bardzo bliskie. Zaznaczył to we właściwy sposób w słowie wstępnym i wyjaśnił,... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Kocia Szajka i duchy w teatrze
o książce:

Kocia Szajka i duchy w teatrze

Autor: book_w_mkesie; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-03-25
To już czwarty raz, kiedy piszę o uroczej, cudownej ekipie, ale nie o takiej zwykłej ekipie, bo to kocia ekipa od spraw trudnych do rozwiązania i nie tylko. Z moją córką nie możemy doczekać się, kiedy w naszych rękach będą nowe przygody tych puchatych urwisów. Kiedy przychodzi moment końca książki to zawsze pozostaje taki smuteczek, ale za chwilę myślimy, że na pewno przyjdą raz... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Edukacja jaskiniowców - Wydawnictwo
o książce:

Edukacja jaskiniowców

Autor: woj.ski; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-03-23
To właściwie broszura, ale moim zdaniem bardzo ważna. Wbrew tytułowi nie jest to tekst o prehistorycznych systemach edukacji. Czasy są tylko pretekstem do pokazania wspolczesmych mechanizmow rządzących edukacja od poziomu.u elementarnego, po stosunki panujące w świecie akademickim. Myślę, że to powinna być powszechna lektura dla wszystkich zajmujących się oświatą a dla refomatorow... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Dlaczego Papież miał zginąć? -
o książce:

Dlaczego Papież miał zginąć?

Autor: Marian; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-03-23
Ks. Nęcek nie miał odwagi stanąć w obronie Kardynała rok temu, gdy bezpodstawnie oskarżano go i JPII. Doskonale wiedział, że Isakowicz-Zaleski wykorzystał niechęć do kościoła i z nienawiści do Kardynała przeinaczył fakty (milczał kilka lat nim poszedł do przełożonego i zapomniał, że wszyscy wiedzieli, że prokurator umorzył postępowanie w sprawie Szymika już w 2003 r.). Doskonale... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Po pierwsze bezpieczeństwo czyli
o książce:

Po pierwsze bezpieczeństwo czyli BHP na nowo

Autor: Marek K.; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-03-23
Świeże, nowoczesne spojrzenie na najważniejszą tematykę w zakresie pracy. Jako przełożony był zaskoczony czytając książkę, trochę niedowierzające, aby po przemyśleniu zgodzić się z Autorką i wprowadzić pewne zmiany w mojej organizacji. Dziękuję!
okładka książki - Żywe morze snów na jawie - Wydawnictwo
o książce:

Żywe morze snów na jawie

Autor: Anna; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-03-22
Twórczość Pana Richarda Flanagana do tej pory nie była mi znana.

Rozpoczęłam się wdrażać do powieści pt. Żywe morze snów na jawie ze względu na interesującą zamieszczoną w niej tematykę związaną z nieznanymi nowymi zjawiskami, które dostrzegają jedynie ich bohaterowie oraz dostrzeganie sensu życia dającego nadzieję na lepsze jutro w sile ciepła płynącej od... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Moja pierwsza encyklopedia zwierząt
o książce:

Moja pierwsza encyklopedia zwierząt

Autor: Anna; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-03-19
Jeśli dzieci fascynują się zwierzątkami i lubią, przebywać w ich towarzystwie to uważam, że powinny, wcześniej zgromadzić o nich wiedzę zapoznając się z odpowiednio dobraną tematycznie literaturą.

Mogą z łatwością odnaleźć wiedzę o swoich ulubionych zwierzętach w książce autorstwa Pani Marty Koteckiej pt. Moja pierwsza encyklopedia zwierząt. Mogą też dowiedzieć... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Byki Weroniki. Historyjki ortograficzne
o książce:

Byki Weroniki. Historyjki ortograficzne

Autor: Anna; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-03-19
Język polski uchodzi za trudny do opanowania m.in. ze względu na ortografię, dlatego też warto, jest wpajać regułki ortograficzne dzieciom już od najmłodszych lat. Bardzo przydatną pomocą edukacyjną może być książka pt. Byki Weroniki. Historyjki ortograficzne.

Książka autorstwa Pani Joanny Krzyżanek zawiera zestaw opowiadań z wyrazami, na których poprawną pisownię... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Znajdź, napraw, jedź! Samochody
o książce:

Znajdź, napraw, jedź! Samochody i inne pojazdy

Autor: Anna; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-03-19
Od wczesnego dzieciństwa rodzice aktywnie obserwują, jakie to pasje interesują ich dzieci, a w szczególności chłopców. Chłopcy na ogół w wieku przedszkolnym lubią podążać śladami za tatą, który zazwyczaj dobrze zna się na samochodach. Jest to wspaniałe uczucie, gdy patrzymy, na dziecko jak się rozwija.

Autorzy książki pt. Znajdź, napraw, jedź! Samochody i inne... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Testament lubieżnika - Wydawnictwo
o książce:

Testament lubieżnika

Autor: Kriss; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-03-19
Książka zdecydowanie warta przeczytania. Im dalej w las tym mroczniej, ale i zabawniej, gdyż J. Rabenda żongluje naszymi emocjami jak zawodowy cyrkowiec. Klimat zmienia się często i nagle, przez co nigdy nie możemy być pewni, czym autor zaskoczy nas na następnej stronie. Co ważne - wbrew pozorom to lektura nie tylko dla mężczyzn. Mojej narzeczonej również się podobało, co potwierdza... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Ciosy w serce - Wydawnictwo WasPos
o książce:

Ciosy w serce

Autor: Czerwonowłosa czyta ; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-03-16

,,Tego kompletnie się nie spodziewałem po tej dziewczynie. Zaskoczyła mnie ta kobieta, pomimo swojej drobnej sylwetki, miała w sobie więcej ikry niż niejeden dobrze zbudowany mężczyzna”.

Witajcie kochani. Dziś przychodzę do Was z recenzją książki ,,Ciosy w serce” autorstwa Joanny Denko, którą miałam przyjemność objąć patronatem medialnym.
przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Rozbroić lęk. 25 sposobów na -
o książce:

Rozbroić lęk. 25 sposobów na wewnętrzny spokój i lepszą samoocenę

Autor: Anna; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-03-13
Na temat zagadnienia lęku powstało już wiele publikacji, książek, ale czy były one skuteczne w 100% bądź nie mieliśmy, okazję się przekonać czytając je.

Najlepiej czyta mi się te książki, w których autorzy sami doświadczyli na sobie poczucia lęku i odczuwali, ten trudny stan przed wykonaniem trudnych zadań zdobywając przy tym do tego zgromadzoną z literatury przedmiotu... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Rotmistrz Witold Pilecki - Wydawnictwo
o książce:

Rotmistrz Witold Pilecki

Autor: Anna; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-03-10
Zanim rozpoczęłam czytanie książki autorstwa Pani Joanny Wieliczki-Szarkowej pt. Rotmistrz Pilecki oglądałam film, który wywołał we mnie ogromne emocje i zainteresowanie skąd u niego pojawiła się ta niezwykła odwaga w podejmowaniu szybkich decyzji do brania udziału w trudnych walkach, które łatwe do pokonania nie były. Momentami walki te toczyły, się tak, że nie wiadomo było,... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Holland Biografia od nowa - Wydawnictwo
o książce:

Holland Biografia od nowa

Autor: Anna; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-03-02
Życie na ogół znanych reżyserów polskich i zagranicznych reguły nie należy do takich prostych, jak nam się nam fanom dobrego kina w rzeczywistości wydaje, obserwując ich z punktu widzenia ich dotychczasowego filmowego dorobku.

W niezwykłą wyjątkową biograficzną podróż w głąb tego, co jest nam obce i nieznane w świecie reżyserii zabrała nas Pani Karolina Pasternak... przeczytaj całą opinię >>
okładka książki - Przyzwoici ludzie - Wydawnictwo
o książce:

Przyzwoici ludzie

Autor: Grzesiek Kaźmierczak; Ocena: 5 pkt.; Data: 2022-03-02
Znowu o złych facetach i o przystojnych Arabach! Dużo emocji, miłości i rozczarowania. Dobrze, że ktoś pokazuje, że takie związki są trudne. Przeczytałem, podobało mi się, ale to bardziej dla dziewczyn.
Pozycje:
1-2021-4041-6061-8081-100...2421-2436»
(z 2436.)