pokaz koszyk
tylko: autor tytuł  24h
podręcznik:

Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1

Dane szczegółowe:
Wydawca: Naukowe PWN
Rok wyd.: 2005
Oprawa: miękka
Ilość stron: 516 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788301139476
ISBN: 83-0113-947-1
Data: 2009-02-03
pozycja niedostępna

Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1 - Jan Gawęcki, Lech Hryniewiecki - opis książki:

Kompendium wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu i dietetyki. Część pierwsza przedstawia cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju, fizjologię trawienia i przyswajania pokarmu, potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie, szczegółowo charakteryzuje składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i jakość zdrowotną produktów spożywczych, omawia normy żywienia oraz genetyczne, kulturowe i praktyczne aspekty racjonalizacji wyżywienia. Książkę uzupełnia prezentacja problemów żywieniowych świata i organizacji międzynarodowych zajmujących się ich rozwiązywaniem oraz metod oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia. Obecne wydanie zawiera poprawki i uzupełnienia wynikające z wejścia w żucie nowych regulacji prawnych oraz nowych norm.

Książka „Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1” - oprawa miękka - Wydawnictwo Naukowe PWN.

Książka posiada 516 stron i została wydana w 2005 r.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o książce "Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1"
Jan Gawęcki, Lech Hryniewiecki (red.) - autor m.in.:
Zbiór zadań i pytań z Olimpiady - okładka podręcznika
Zbiór zadań i pytań z Olimpiady Wiedzy o żywieniu Jan Gawęcki, Jolanta Czarnocińska, Józef Korczak;
Żywienie człowieka. Słownik terminologiczny - okładka książki
Żywienie człowieka. Słownik terminologiczny Jan Gawęcki, Henryk Gerting;
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. - okładka książki
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. Tom 3 Jan Gawęcki, Wojciech Roszkowski;