Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej - opis książki:
Prezentowana praca to zbiór studiów dotyczących biologicznych, gospodarczych i kulturowych aspektów historii wyżywienia. Można zauważyć tu wpływ zarówno tradycyjnego podejścia szkoły Annales z lat 60-tych, nowe ujęcia korzystające z doświadczeń szkoły Flandrina, ale również pozostające w najbardziej tradycyjnym podejściu prace z dominującą warstwą anegdotyczną, literalnie odczytujące teksty o pożywieniu. Mamy zatem do czynienia z konfrontacją różnych podejść, nurtów i szkół, jak i sposobów pisania o historii wyżywienia i historii kulinarnej.
Książka „Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej” - oprawa miękka - Wydawnictwo Avalon. Książka posiada 444 stron i została wydana w 2016 r. Cena 43.81 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.