pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Sushi i sashimi

Dane szczegółowe:
Wydawca: RM
Rok wyd.: 2016
Oprawa: miękka
Ilość stron: 96 s.
Wymiar: 220x235 mm
EAN: 9788377736302
ISBN: 978-83-7773-630-2
Data: 2016-11-18
pozycja niedostępna

Opis książki:

Te wyszukane orientalne dania to dzieła sztuki. Lekki ryż, surowa, marynowana bądź lekko podgrzana ryba i szereg innych składników składają się na japońską kulinarną perfekcję.

W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania tych dań. Opisano sposób ich jedzenia oraz tradycyjne napoje serwowane do sushi - saké i herbatę japońską CHA podawaną i pitą według specjalnego ceremoniału. W poradniku tym najwięcej uwagi poświęcono sposobom przygotowywania sushi - od gotowania ryżu i krojenia ryb po wykonywanie ozdób z warzyw. Przepisy na przygotowanie różnych rodzajów sushi i sashimi są proste i czytelne, a na pięknych, kolorowych zdjęciach przedstawiono poszczególne etapy sporządzania tych potraw. Dzięki temu każdy może samodzielnie zrobić te japońskie specjały.

Książka "Sushi i sashimi" - Rosalba Gioffre, Kuroda Keisuke - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2016 r.