pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Smaki Turcji. Ponad 100 najlepszych przepisów

Dane szczegółowe:
Wydawca: Parragon
Rok wyd.: 2007
Oprawa: twarda
Ilość stron: 240 s.
Wymiar: 120x150 mm
EAN: 9781407510613
ISBN: 978-1-4075-1061-3
Data: 2009-04-01
Cena wydawcy: 14.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Kuchnia Turcji jest intrygującą mieszanką różnych wpływów powstałych na skutek złożonej historii tego kraju oraz jego śródziemnomorskiego położenia na styku Wschodu i Zachodu. Tureckie potrawy są pikantne, ale nie palące. Smak nadają im głównie papryka, pieprz, cynamon i ziele angielskie. W książce każdy miłośnik dobrego jedzenia znajdzie niewyczerpane źródło natchnienia, czyli tradycyjne przepisy na mezze, zupy, sałatki oraz wiele sposobów przyrządzania jagnięciny.

Książka "Smaki Turcji. Ponad 100 najlepszych przepisów" - oprawa twarda - Wydawnictwo Parragon. Książka posiada 240 stron i została wydana w 2007 r.