pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Różne odmiany jakości i ch praktyczne wykorzystanie

Autor książki:

Romuald Kolman

Dane szczegółowe:
Wydawca: Placet
Rok wyd.: 2013
Oprawa: miękka
Ilość stron: 488 s.
Wymiar: 160x230 mm
EAN: 9788374881753
ISBN: 978-83-7488-175-3
Data: 2013-01-21
pozycja niedostępna

Opis książki:

Najbardziej ogólnie JAKOŚĆ - to stopień spełniania stawianych wymagań. Mamy z nią do czynienia wszędzie wokół. Jakość życia, produktu, usługi - musimy jakoś ją wyrazić, ocenić by móc dążyć do jej poprawy W tej monografii rozpatruje się szczegółowo pięć podstawowych kamieni milowych rozwoju wiedzy o jakości, którymi są: 1. KWALITOLOGIA - system porządkowania informacji o jakości 2. WARTOŚCIOWANIE - ilościowe wyrażanie poziomów jakości 3. INŻYNIERIA JAKOŚCI - metodologia obliczania jakości optymalnej 4. JAKOŚĆ ŻYCIA - jej odmiany i propozycje poprawy 5. PRZEMIANY JAKOŚCIOWE - w naszych organizmach i otaczającej przyrodzie Razem poznanie tych 5. obszarów pozwala i stwarza możliwości dążenia do ciągłej poprawy jakości, a to powinni mieć na uwadze specjaliści wszelkich zawodów stykających się na co dzień z zagadnieniami jakości oraz działacze społeczni i polityczni zaangażowani we wzmocnienie gospodarki i poprawę bytu społeczeństwa.

Książka "Różne odmiany jakości i ch praktyczne wykorzystanie" - Romuald Kolman - oprawa miękka - Wydawnictwo Placet. Książka posiada 488 stron i została wydana w 2013 r.