| Dane szczegółowe: | |
| Wydawca: | Harde |
| Rok wyd.: | 2025 |
| Oprawa: | Miękka ze skrzydełka |
| Ilość stron: | 400 s. |
| Wymiar: | 143x205 mm |
| EAN: | 9788383436272 |
| ISBN: | 978-83-8343-627-2 |
| Data: | 2025-09-17 |
Opis książki:
Pyzy w słoikach sprzedawane na bazarach, zimne nóżki i sałatki jarzynowe smutno tkwiące w akwariach lodówek garmażeryjnych czy powolnie kręcące się kurczaki na rożnie podczas festynu – oto kadry peerelowskiego przepychu, na który było nas stać i który nie był naszym ostatnim słowem! Bary mleczne pękały w szwach, bufetowe nie nadążały z wydawaniem kiełbas z wody, a mielony czy bigos w barze dworcowym potrafiły dać doznania gastronomiczno-gastryczne, których nie można było wymazać z pamięci. Ceraty i obrusy stołów w lokalach wszystkich kategorii zaścielą demoludowym menu okresu pierwszych sekretarzy – Sławomir Koper, najbardziej poczytny pisarz historyczny w kraju nad Wisłą, oraz Mariusz Mucha, dziennikarz i pasjonat gotowania. Garkuchnia PRL-u wita i zaprasza!
Książka "PRL od kuchni" - Sławomir Koper,Mariusz Mucha - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Harde. Książka posiada 400 stron i została wydana w 2025 r. Cena 32.13 zł. Zapraszamy na zakupy!