pokaz koszyk
Szukaj:
autor tytuł  24h
»
»
»
Polska kuchnia regionalna
książka:

Polska kuchnia regionalna

Dane szczegółowe:
Wydawca: Troy
Rok wyd.: 2012
Oprawa: twarda
Ilość stron: 240 s.
Wymiar: 165x240 mm
EAN: 9788362976386
ISBN: 9788362976386
Data: 2012-03-07
pozycja niedostępna

Polska kuchnia regionalna - opis wydawcy:

Wielką zaletą polskiej kuchni jest jej zróżnicowanie regionalne. Każdy region ma swoje typowe potrawy, albo sposoby ich przyrządzania, które wynikają z charakterystyki regionu, związanej nie tylko z jego położeniem czy klimatem, ale także dostępnością produktów czy miejscowymi zwyczajami i tradycjami. Warto odkryć i poznać dania, które są przykładami kulinarnego folkloru i sprawią, że codzienne menu nabierze nowych smaków.

W książce zamieszczono przepisy charakterystyczne dla siedmiu polskich regionów kulinarnych. Dzięki nim, niezależnie od miejsca zamieszkania, każdy będzie mógł poczuć w domu ulubione smaki wybranej kuchni regionalnej. Dania są bardzo zróżnicowane: od zupełnie prostych i łatwych do przyrządzenia, aż po bardziej wykwintne, które potrafią zaspokoić nawet najbardziej wyszukane podniebienia - każdy znajdzie coś dla siebie. Poszczególne rozdziały są opatrzone obszernym wstępem, pokazującym tło historyczne i kulturowe oraz przybliżającym specyfikę danego regionu.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję!
Iwona Czarkowska, Andrzej Fiedoruk - autor m.in.:
Prywatne smaki PRL-u - okładka książki
Prywatne smaki PRL-u Andrzej Fiedoruk;
Dobra kuchnia. Zimne napoje - okładka książki
Dobra kuchnia. Zimne napoje Iwona Czarkowska;
Kuchnia dla dzieci - okładka książki
Kuchnia dla dzieci Iwona Czarkowska;
Dobra kuchnia. Dania z mlekiem - okładka książki
Dobra kuchnia. Dania z mlekiem Iwona Czarkowska;
Kupujący tę pozycję zamówili również:
Zdrowe potrawy dla dzieci - okładka książki
Zdrowe potrawy dla dzieci Monika von Basse
Poniedziałek, 22 Kwietnia 2019 roku.