pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Niezrównana kuchnia azjatycka

Dane szczegółowe:
Wydawca: Buchmann
Rok wyd.: 2012
Oprawa: miękka
Ilość stron: 304 s.
Wymiar: 205x280 mm
EAN: 9788376706092
ISBN: 978-83-7670-609-2
Data: 2012-11-08
Cena wydawcy: 49.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Oto niezrównany przewodnik po świeżej, aromatycznej i pełnej barw kuchni krajów azjatyckich. Tak jak niegdyś znane nam już dobrze dania kuchni chińskiej i indyjskiej, tak dziś do naszych jadłospisów wkraczają potrawy malajskie, wietnamskie, tajskie i japońskie. Prezentując tradycyjne i nowe przepisy, dając praktyczne rady na temat kupowania i stosowania azjatyckich składników, ta książka kucharska stanowi nieocenioną pomoc w domowym przyrządzaniu orientalnych potraw.

- Ilustrowany słowniczek kulinarny ze wskazówkami, które pomogą rozpoznać, przechowywać oraz docenić nietypowe składniki azjatyckie, a także wybrać najlepsze zamienniki.

- Ściągawka prezentująca sprzęt używany w kuchni azjatyckiej oraz techniki kulinarne niezbędne do uzyskania najlepszych rezultatów, w tym także profesjonalne rady dotyczące przygotowywania składników i ucierania przypraw.

- Kolorowe, dwustronne dodatki specjalne o pikantnych reliszach i orzeźwiających raitach, aromatycznych, tajskich pastach curry, herbatach, napojach owocowych.

- Notki na marginesach podsuwające pomysły na oryginalną prezentację dań i przybliżające tajniki tradycyjnych sposobów przyrządzania potraw.

Książka "Niezrównana kuchnia azjatycka" - oprawa miękka - Wydawnictwo Buchmann. Książka posiada 304 stron i została wydana w 2012 r.