pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:
Książki »
»
Nie zjadaj cukierka od razu. Tajemnica słodkiego sukcesu w pracy i...
Tytuł książki:

Nie zjadaj cukierka od razu. Tajemnica słodkiego sukcesu w pracy i w życiu osobistym

Dane szczegółowe:
Wydawca: MT Biznes
Rok wyd.: 2014
Oprawa: miękka
Ilość stron: 112 s.
Wymiar: 140x220 mm
EAN: 9788377467138
ISBN: 978-83-7746-713-8
Data: 2014-03-07
Cena wydawcy: 24.90 złpozycja niedostępna
Produkty podobne:
okładka książki - Musisz wiedzieć, że... od niej
Musisz wiedzieć, że... od niej dla niego 34.10 zł pozycja dostępna!
okładka książki - Musisz wiedzieć, że... od niego
Musisz wiedzieć, że... od niego dla niej... 34.10 zł pozycja dostępna!

Cierpliwość cenniejsza niż złoto... Arthur jest szoferem który w pół godziny potrafi rozwiązać krzyżówkę w New York Timesie przeprowadzić analizę stanu gospodarki Ameryki Łacińskiej i wykonać w pamięci obliczenia szybciej niż inni za pomocą kalkulatora. Jonathan jest równie inteligentny jak Arthur równie pracowity tyle tylko że jest milionerem. Z tej książki dowiesz się - Dlaczego Jonathan siedzi na tylnej kanapie limuzyny a Arthur z przodu - Dlaczego ich życiowe osiągnięcia są tak różne - Co wyjaśnia różnicę między sukcesem a porażką Odpowiedź kryje się w przełomowym badaniu przeprowadzonym przez Uniwersytet Stanforda. W pokoju pozostawiono dzieci każde z jednym cukierkiem i poinformowano je że albo mogą go zjeść albo poczekać a po piętnastu minutach dostaną drugiego jako nagrodę za cierpliwość. Niektóre z nich zjadły swojego cukierka od razu. Inne czekały. Prawdziwe znaczenie eksperymentu ujawniło się dziesięć lat później kiedy badacze odkryli że dzieci które czekały na nagrodę osiągały w życiu większe sukcesy niż dzieci które natychmiast zjadły swojego cukierka. Joachim de Posada światowej sławy ekspert motywacyjny który współpracował z tysiącami menedżerów i zawodowych sportowców nie zmarnował tej lekcji. Teoria cukierka jest zwieńczeniem trzydziestu lat poszukiwań odpowiedzi na pytanie dlaczego jednym się udaje a innym nie. Posada był przekonany że kluczowa różnica między sukcesem a porażką nie polega jedynie na ciężkiej pracy lub większej inteligencji ale na zdolności do odroczenia gratyfikacji. Osoby potrafiące oprzeć się cukierkom osiągają większy sukces podczas gdy reszta z nas zjada swoją porcję od razu tym samym zwiększając swój dług i niezadowolenie niezależnie od zawodu i zarobków. Ale nie musi tak być. Za pomocą prostego opowiadania i przykładów wziętych z życia ta zdolna odmienić twoje życie książka pokazuje w jak wielkim stopniu decyzje które dziś podejmujesz mogą zaowocować jutro - jeśli tylko nie zjesz swojego cukierka...od razu Cierpliwość - cecha zwycięzców nie tylko jeśli chodzi o biznes. Na każdym etapie kariery zakładamy sobie cele wyobrażamy przyszłość w której już je osiągnęliśmy. Jednak podobno to droga cieszy znacznie bardziej niż cel - jeśli tylko znajdziemy w sobie siłę by nie jeść cukierka od razu by nie wybierać skrótów by żyć najlepiej jak potrafimy - każdego dnia w każdej chwili. Gorąco polecam tę niezwykłą książkę. Andrzej Hałabis wiceprezes DIAMENT - Doradcy Finansowi sp. z o.o.

Książka "Nie zjadaj cukierka od razu. Tajemnica słodkiego sukcesu w pracy i w życiu osobistym" - Ellen Singer, Joachim De Posada - oprawa miękka - Wydawnictwo MT Biznes. Książka posiada 112 stron i została wydana w 2014 r.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]