pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia XXI wieku

Autor książki:

Clare Ferguson

Dane szczegółowe:
Wydawca: Muza
Rok wyd.: 2006
Oprawa: twarda
Ilość stron: 144 s.
Wymiar: 190x280 mm
EAN: 9788373196841
ISBN: 83-7319-684-6
Data: 2006-11-13
Cena wydawcy: 49.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Sztuka kulinarna jest fascynująca, ale także pełna zagadek. Tempura? Pesto? Harissa? Cóż to takiego? Do czego mogą się nam przydać cukier palmowy i wasabi? W jakich okolicznościach makarony ryżowe i sojowe okazują się lepsze od pszennych? Czy grzyby leśne pasują do dzikiego ryżu? Co to jest biała herbata? W tej książce znajdziemy informacje o ponad 500 ingrediencjach. Dowiemy się czego można od nich oczekiwać pod względem smaku, jakości i zastosowań. Poznamy również jaką rolę pełnią one w różnych tradycjach kulinarnych. Fachowe wyjaśnienia na temat każdego opisanego składnika oraz użyteczne rady w sprawach przechowywania żywności. Najnowsze mody kuchenne i artykuły egzotyczne obok składników tradycyjnych, sprawdzonych od lat.

Książka "Kuchnia XXI wieku" - Clare Ferguson - oprawa twarda - Wydawnictwo Muza. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2006 r.