pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia włoska. Ingrediencje i klasyczne przepisy

Dane szczegółowe:
Wydawca: Elipsa
Rok wyd.: 2008
Oprawa: miękka
Ilość stron: 256 s.
Wymiar: 230x300 mm
EAN: 9788324595402
ISBN: 978-83-245-9540-2
Data: 2009-03-27
Cena wydawcy: 59.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Książka ta jest czymś więcej niż zbiorem przepisów na włoskie dania. Przedstawiamy podstawowe składniki używane we włoskiej kuchni, ich właściwości i możliwości wykorzystania w klasycznych i współczesnych przepisach. Część pierwsza to wyczerpujący przewodnik po specyficznych włoskich ingrediencjach. Omawiamy kolejno: makarony, ryż, zboża, sery, wędliny i kiełbasy, mięsa i drób, ryby i skorupiaki, warzywa, grzyby, owoce, zioła i przyprawy, a także aperitify i inne popularne we Włoszech trunki.

Książka "Kuchnia włoska. Ingrediencje i klasyczne przepisy" - Kate Whiteman, Jeni Wright, Angela Boggiano - oprawa miękka - Wydawnictwo Elipsa. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2008 r.