pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie cz. 1

Dane szczegółowe:
Wydawca: Pascal
Rok wyd.: 2020
Oprawa: miękka
Ilość stron: 156 s.
Wymiar: 115x190 mm
EAN: 9788381036511
ISBN: 978-83-8103-651-1
Data: 2020-05-25
24.53 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis książki:

To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania.

Niezwykły toolbook, który wyposażono w mocny rzemień umożliwiający rozpalenie ognia - najważniejszego narzędzia w walce o przeżycie. Ogień to ciepło, światło, ochrona przed dzikimi zwierzętami, ale także możliwość przygotowania posiłku. Co zjeść w lesie, jak przyrządzić to, co oferuje nam natura, piekąc w żarze, wykorzystując ruszt, dół ziemny lub gotując przy pomocy kamieni?
Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Obudź w sobie naszą narodową zapobiegliwość i zaradność. Tylko przygotowani przetrwają!
Toolbook zawiera:
prezentację technik gotowania w terenie (żar, dół ziemny, gotowanie kamieniami), przepisy kulinarne, poradnik, jak rozpalić ogień (łuk ogniowy, świder ręczny), opis gatunków drzew - jak i do czego je wykorzystać (rozpałka, podtrzymanie ognia, tworzenie żaru, wędzenie, itd.), filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR, mocny rzemień, linijkę calową i centymetrową. W serii ukazały się:
"Przygotowani przetrwają", "Sztuczki survivalowe", "Terenowa apteczka ziołowa".

Książka "Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie cz. 1" - Artur Bokła, Katarzyna Mikulska - oprawa miękka - Wydawnictwo Pascal. Książka posiada 156 stron i została wydana w 2020 r. Cena 24.53 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.