pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia klasztorna

Autor książki:

Jacek Kowalski

Dane szczegółowe:
Wydawca: Klub Książki Katolickiej
Rok wyd.: 2010
Oprawa: twarda
Ilość stron: 356 s.
Wymiar: 175x245 mm
EAN: 9788361374886
ISBN: 978-83-61374-88-6
Data: 2010-07-05
Cena wydawcy: 50.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Ta książka kucharska to wydawnictwo niezwykłe. Zbiera i przypomina oryginalne przepisy tradycyjnej kuchni klasztornej. Zdradza prawdziwe przepisy kuchni która przeżywa dziś swój zasłużony renesans. Znajdziemy tu stare receptury na potrawy najbardziej wyszukane ale i najbardziej popularne. Potrawy mięsne i rybne wina i nalewki ciasta i desery... Dania na każdą porę roku i dnia. Na czas postu i czas świętowania na Adwent i Wielki Post na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Kuchnia staropolska w najlepszym tego słowa znaczeniu. Co się w klasztornej kuchni wyrabiało Wyrabiać mogło lub powinno było Jak się warzyło jak destyllowało - Wszystko w tej książce ledwie się zmieściło. Jam to nie chwaląc się zebrać zamierzył Zebrał zrymował spróbował i przeżył Jacek Kowalski. A produkty wyrysował boski Rysomalownik, Pan Piotr Łysakowski.

Książka "Kuchnia klasztorna" - Jacek Kowalski - oprawa twarda - Wydawnictwo Klub Książki Katolickiej. Książka posiada 356 stron i została wydana w 2010 r.