pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia alergików

Autor książki:

Barbara Jakimowicz-Klein

Dane szczegółowe:
Wydawca: Astrum
Rok wyd.: 2011
Oprawa: miękka
Ilość stron: 176 s.
Wymiar: 150x205 mm
EAN: 9788372773562
ISBN: 978-83-7277-356-2
Data: 2010-07-05
Cena wydawcy: 24.50 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Po zjedzeniu kanapki z pomidorem na Twojej skórze pojawiła się swędząca wysypka? Cierpisz na zgagę i niestrawność po spożyciu jakiejkolwiek potrawy z ryby? Zastanawiasz się dlaczego ciągle masz zatkany nos i łzawiące oczy? A Twoje dziecko ma mocno zaczerwienione policzki? To mogą być objawy alergii - jednej z najczęściej występujących chorób w XXI wieku. Alergia pokarmowa czyli niewłaściwa reakcja układu immunologicznego na pewne składniki pożywienia dotyka zarówno dzieci jak i dorosłych. Jak sobie radzić z tą przykrą dolegliwością Przede wszystkim unikać uczulającego pokarmu. Właściwa dieta jest bowiem podstawowym czynnikiem terapeutycznym - podpowiada Barbara Jakimowicz-Klein. W swojej książce wymienia najczęstsze alergeny pokarmowe omawia objawy i typy alergii pokarmowych a także proponuje specjalne diety dla niemowląt dzieci oraz dorosłych uczulonych m.in. na białka zbóż dieta bezglutenowa białka mleka krowiego i białko jajka kurzego. Mamy nadzieję że Kuchnia alergików ułatwi Państwu przygotowywanie smacznych i przede wszystkim zdrowych dań.

Książka "Kuchnia alergików" - Barbara Jakimowicz-Klein - oprawa miękka - Wydawnictwo Astrum. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2011 r.