pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Książka kucharska dla diabetyków

Autor książki:

Louise Hamilton

Dane szczegółowe:
Wydawca: REA
Rok wyd.: 2016
Oprawa: miękka
Ilość stron: 128 s.
Wymiar: 200X245 mm
EAN: 9788379931484
ISBN: 978-83-7993-148-4
Data: 2016-04-12
Cena wydawcy: 34.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Cukrzyca - to szokująca, prawdopodobnie dla każdego, kto ją usłyszy, diagnoza. Są jednak sposoby na złagodzenie przebiegu choroby i świadome wpływanie na własne samopoczucie. Aktywny styl życia i zdrowe odżywianie, utrzymujące poziom cukru we krwi na prawidłowym poziomie, to dla każdego diabetyka bardzo istotne.

Autorka, Louise Hamilton jest diabetykiem. W tej książce zebrała wszystkie swoje najlepsze przepisy, które zawierają niewiele tłuszczu, są bogate w błonnik, witaminy i powolne węglowodany. Przepisy obejmujące wszystkie posiłki - od śniadania po kolację, są proste w przygotowaniu i każdy sobie z nimi poradzi.

Jeden z rozdziałów poświęcony jest poradom, jak prowadzić zdrowy tryb życia. Autorkami tych porad są technolodzy żywienia i ekspertki ds. cukrzycy, dr Mette Axelsen i dr Hilde Brekke z Sahlgrensk Akademin w Goteborgu. Autorki sprawdziły również, pod względem zgodności z wymogami diety dla diabetyków, wartości energetyczne i odżywcze wszystkich proponowanych w książce posiłków.

Książka "Książka kucharska dla diabetyków" - Louise Hamilton - oprawa miękka - Wydawnictwo REA. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2016 r.