pokaz koszyk
tylko: autor tytuł  24h
»
»
Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu
książka:

Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wyd.: 2006
Oprawa: miękka
Ilość stron: 476 s.
Wymiar: 143x205 mm
EAN: 978830114254402
ISBN: 83-01-14254-5
Data:2001-01-14
Cena wydawcy: 44.90 złpozycja niedostępna

Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu - Jan Gawęcki, Teresa Mossor-Pietraszewska - opis książki:

Najnowsza wiedza o produktach żywnościowych, o ich przetwarzaniu, utrwalaniu oraz uwarunkowaniach jakościowych i funkcjonowaniu na rynku. Podstawowe wiadomości z zakresu żywienia oraz biologicznych, medycznych i społecznych aspektów ochrony zdrowia. Książka uświadamia czytelnikom ścisłe związki między żywnością, żywieniem i zdrowiem, prostuje fałszywe informacje upowszechniane przez media i wyjaśnia kontrowersje i problemy związane z jej tematyką, np. żywność transgeniczna, wegetarianizm, interakcje różnych leków z żywnością, "diety cud", ksenobiotyki itp.

Książka „Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu” - oprawa miękka - Wydawnictwo Naukowe PWN.

Książka posiada 476 stron i została wydana w 2006 r.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o książce "Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu"
Jan Gawęcki, Teresa Mossor-Pietraszewska (red.) - autor m.in.:
Zbiór zadań i pytań z Olimpiady - okładka podręcznika
Zbiór zadań i pytań z Olimpiady Wiedzy o żywieniu Jan Gawęcki, Jolanta Czarnocińska, Józef Korczak;
Żywienie człowieka. Słownik terminologiczny - okładka książki
Żywienie człowieka. Słownik terminologiczny Jan Gawęcki, Henryk Gerting;
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. - okładka książki
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. Tom 3 Jan Gawęcki, Wojciech Roszkowski;