pokaz koszyk
tylko: autor tytuł  24h
»
»
»
Jak smakuje rok. 103 autorskie przepisy w zgodzie z naturą
książka:

Jak smakuje rok. 103 autorskie przepisy w zgodzie z naturą

Dane szczegółowe:
Wydawca: Zwierciadło
Rok wyd.: 2019
Oprawa: Miękka ze skrzydełka
Ilość stron: 288 s.
Wymiar: 165x220 mm
EAN: 9788381321211
ISBN: 978-83-8132-121-1
Data: 2019-09-10
Cena: 25.51  Cena wydawcy: 39.90 zł Oszczędzasz: 14.39 do koszyka pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Jak smakuje rok. 103 autorskie przepisy w zgodzie z naturą - Marcin Molik - opis książki:

Pory roku są bardzo różne, i różne są nasze preferencje. Czy łatwo jest odpowiedzieć na pytanie, którą porę roku lubimy najbardziej
A jeśli już - czy pamiętamy wówczas, że na naszą ocenę pory roku wpływa także to, co możemy wówczas zjeść
Książka "Jak smakuje rok. Wiosna. Lato. Jesień. Zima" pomoże Ci jeszcze bardziej cieszyć się z tego, co oferuje natura.

Szef kuchni, Marcin Molik przygotował, zgodnie ze wskazówkami dietetyków, przepisy uwzględniające zmienność pór roku oraz dostępność świeżych produktów.

Wiosną i latem najbardziej bowiem potrzebujemy świeżych warzyw i owoców, a jesienią i zimą przysmaków, które nas ogrzeją, wzmocnią odporność oraz uzupełnią niedobory witamin. Korzystajmy zatem z naszych rodzimych warzyw i owoców, kasz, zbóż, roślin strączkowych i naturalnych przypraw. Można z nich ugotować prawie wszystko - na każdą porę dnia i na każdą okazję. Łącząc je ze ogólnie dostępnymi składnikami, nie tylko wywodzącymi się z tradycyjnej kuchni polskiej, zapewniają zupełnie nowe smaki i potrawy,
W ponad 100 przepisach znajdziemy między innymi dania przygotowane z wykorzystaniem wiosennego jarmużu i rzodkiewki, letniego bobu i kwiatów cukinii, jesiennych grzybów i dyni. Zima też będzie obfitować w smaki kasz, żurawiny i marchewki. Z nich można przygotować wszystko - nawet coś na deser!
O autorze:
O Marcinie Moliku współpracownicy mówią, że gotowanie ma we krwi. Wyjątkowy znawca kuchni polskiej i kuchni fusion. Łamacz przepisów i poszukiwacz nowych dróg kulinarnych. O kuchni mówi w sposób prosty, przepisy objaśnia, dając również wskazówki do poszukiwania własnych smaków.

Konsultacje:
Katarzyna Błażejewska-Stuhr - dietetyczka, psychodietetyczka. Uwielbia smaczne i świeże produkty sezonowe. Propagatorka idei, że jeść można prawie wszystko, byleby z umiarem. Jedna z założycielek grupy dietetyczek "kobiety bez diety". Prowadzi audycję "Z gruszki i z pietruszki" w Radio Kolor.

Aleksandra Błędowska - absolwentka dietetyki, promotorka zdrowego stylu życia, smacznego, a zarazem racjonalnego jedzenia. Gotuje z pasją tak, aby podczas przygotowania potraw zachować jak najwięcej potrzebnych nam składników. Aby to, co świeże nie straciło smaku, zapachu, aby było po prostu zdrowe i smaczne.

Książka „Jak smakuje rok. 103 autorskie przepisy w zgodzie z naturą” - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Zwierciadło.

Książka posiada 288 stron i została wydana w 2019 r.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o książce "Jak smakuje rok. 103 autorskie przepisy w zgodzie z naturą"
Produkty podobne:
Przetwory - okładka książki
Przetwory Marzena Strzelczyńska, Karol Skwira
Siła smoothies - okładka książki
Siła smoothies praca zbiorowa
Kuchnia pełna ziół - okładka książki
Kuchnia pełna ziół Ewa Chodakowska, Tomek Woźniak
Na surowo. 100 przepisów - okładka książki
Na surowo. 100 przepisów Agnieszka Juncewicz, Mariusz Budrowski
W kuchni mamy i córki 2 - okładka książki
W kuchni mamy i córki 2 Katarzyna Meller