pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko: autor tytuł  24h
Księgarnia »
Książki »
»
Hotelarstwo. Usługi. Zarządzanie. Procesy koncentracji
Księgarnia »
Książki »
książka:

Hotelarstwo. Usługi. Zarządzanie. Procesy koncentracji

Dane szczegółowe:
Wydawca: Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, PWE
Rok wyd.: 2019
Oprawa: miękka
Ilość stron: 300 s.
EAN: 9788320823295
ISBN: 978-83-2082-329-5
Data: 2019-04-12
51.01  64.90  13.89 do koszyka pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Hotelarstwo. Usługi. Zarządzanie. Procesy koncentracji - Józef Sala - opis książki:

Motywem napisania niniejszej książki było dążenie do prezentacji roli hotelarstwa na rynku turystycznym, ukazanie kierunków zmian zarówno w jego systemie zarządzania, jak i rozwoju, głównie wymuszanych przez zmiany zachodzące w jego otoczeniu.

Książka składa się z ośmiu rozdziałów. W rozdziale 1 scharakteryzowano istotę hotelarstwa, kryteria klasyfikacji hoteli oraz rolę hotelarstwa w obsłudze ruchu turystycznego. W rozdziale 2 zaprezentowano podstawowe rodzaje współczesnej turystycznej bazy noclegowej. Rozdział 3 prezentuje składniki głównej, cząstkowej usługi hotelowej, tj. usługi zakwaterowania. Kolejny rozdział 4 przedstawia m.in. istotę gastronomii i jej rolę w hotelarstwie, zakres usług gastronomicznych w hotelach i kierunki ich rozwoju. W rozdziale 5 scharakteryzowano główne usługi dodatkowe w hotelach. Rozdział 6 przedstawia specyfikę zarządzania przedsiębiorstwem hotelarskim. Rozdział 7 ukazuje funkcje głównych służb hotelu. Końcowy rozdział 8 prezentuje procesy koncentracji i integracji w hotelarstwie. Praca jest wynikiem wieloletnich zainteresowań naukowych Autora.

Książka jest adresowana głównie do studentów studiów ekonomicznych i wychowania fizycznego, studiujących na kierunku "turystyka i rekreacja". Pomyślana jest jako opracowanie służące prowadzeniu wykładu z przedmiotu "podstawy hotelarstwa". Może być także przydatna osobom i menedżerom zarządzającym firmami hotelarskimi.

Książka „Hotelarstwo. Usługi. Zarządzanie. Procesy koncentracji” - oprawa miękka - Wydawnictwo Polskie Ekonomiczne, PWE.

Książka posiada 300 stron i została wydana w 2019 r.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o książce "Hotelarstwo. Usługi. Zarządzanie. Procesy koncentracji"
Kupujący tę pozycję zamówili również:
Turysta senior na rynku usług hotelarskich - okładka książki
Turysta senior na rynku usług hotelarskich Agnieszka Sawińska, Marta Sidorkiewicz, Anna Tokarz-Kocik
Benchmarking doskonałości hoteli - okładka książki
Benchmarking doskonałości hoteli historycznych Kazimierz Perechuda, Daria Hołodnik
Produkty podobne:
Podstawy gastronomii. Od żywności - okładka książki
Podstawy gastronomii. Od żywności do turystyki... Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak
Organizacja pracy w hotelarstwie - okładka książki
Organizacja pracy w hotelarstwie Elżbieta Mitura, Elżbieta Koniuszewska