pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Fuzja smaków. Podróże kulinarne Roberta Makłowicza

Autor książki:

Robert Makłowicz

Dane szczegółowe:
Wydawca: ZNAK
Rok wyd.: 2007
Oprawa: twarda
Ilość stron: 272 s.
Wymiar: 200x240 mm
EAN: 9788324008902
ISBN: 978-83-2400-890-2
Data: 2006-01-24
Cena wydawcy: 69.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Jak połączyć w jednym garnku kuchnię włoską i tajską? Czy mięsem kaczki można zastąpić stek z krokodyla? Co trzeba zrobić, żeby dostać do potrzymania misia koalę? Czy potrafisz sobie wyobrazić urugwajską potrawę, która jest jednocześnie iberyjskim klasykiem arabskiego pochodzenia i którą masowo jedzą Latynosi? Jakie zioło powinniśmy koniecznie przywieźć z podróży do Jamajki? Cóż, u diaska, można zrobić z tuńczyka w puszce?! Kolejna odsłona wojaży Roberta Makłowicza to wyprawa w świat ekscytujących smaków, które wyznaczają najmodniejsze kulinarne trendy. 100 przepisów kuchni tajskiej, australijskiej, urugwajskiej i jamajskiej to przewodnik po królestwie potraw, które łączą kulinarne tradycje i składniki z różnych stron świata. Esencjonalne zupy, porywające kombinacje jarzyn, wielkie żarcie z drobiu i mięsa oraz doskonałe przykłady kuchni fusion - wszystko to składa się na bogato ilustrowaną książkę, która przynosi nowe inspiracje i pomysły. To coś więcej niż książka kucharska.

Książka "Fuzja smaków. Podróże kulinarne Roberta Makłowicza" - Robert Makłowicz - oprawa twarda - Wydawnictwo ZNAK. Książka posiada 272 stron i została wydana w 2007 r.