pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Encyklopedia Gotowania. Łatwe i szybkie potrawy z ryżu

Autor książki:

Halina Jachowska

Dane szczegółowe:
Wydawca: Prószyński
Rok wyd.: 2005
Oprawa: twarda
Ilość stron: 96 s.
Wymiar: 146x208 mm
EAN: 9788373379695
ISBN: 83-7337-969-X
Data: 2006-05-25
Cena wydawcy: 9.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Ryż to druga, po pszenicy, pod względem znaczenia roślina zbożowa. Ogromna popularność ryżu wynika z łatwości jego przechowywania oraz różnorodności potraw, jakie można z niego przyrządzić. Autorka w swojej książce podaje kilkadziesiąt przepisów na wykorzystanie tego uniwersalnego zboża w przystawkach, sałatkach, zupach i deserach. Prezentowane receptury ułatwią przygotowanie smakowitych pikantnych potrawek, zapiekanek oraz słodkiego dania, jakim niewątpliwie są ryżowy paj czy torcik z owocami.

Książka "Encyklopedia Gotowania. Łatwe i szybkie potrawy z ryżu" - Halina Jachowska - oprawa twarda - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2005 r.