pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Ekonomiczne problemy fałszowania żywności. Instrumenty przeciwdziałania

Autor książki:

Aleksandra Kowalska

Dane szczegółowe:
Wydawca: Uniwersytet Marii Curie - Skłodowskiej
Rok wyd.: 2019
Oprawa: miękka
Ilość stron: 300 s.
EAN: 9788322792025
ISBN: 978-83-2279-202-5
Data: 2019-04-17
30.26 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis książki:

Praca ma charakter monografii dojrzałej naukowo, w pełni udokumentowanej empirycznie, rozprawy wnoszącej nowe wartości do teorii ekonomii i polityki gospodarczej. Wydobycie i naświetlenie problematyki phishingu i powiązanie jej z gospodarką żywnościową, a także koncepcji food integrity należy uznać za nowatorskie i odkrywcze. Przedstawiona analiza i ocena rozwiązań systemowych służących prewencji i walce z fałszowaniem żywności wskazuje na wysokie kompetencje autorki do wypowiadania się w tej problematyce. Na uwagę zasługuje wnikliwość i szczegółowość przeprowadzonych analiz i ocen, trafność wnioskowania oraz umiejętne wspieranie własnych wyników badań empirycznych doniesieniami i poglądami innych autorów. Konkluzje, będące efektem własnych przemyśleń autorki, stanowią wkład do nauk ekonomicznych. Stworzona koncepcja polityki bezpieczeństwa żywności w UE oraz polityki przeciwdziałania łagodzenia skutków zafałszowań żywności ma charakter racjonalny i udokumentowany.

Z recenzji prof. zw. dr. hab. dr. h.c. Mieczysława Adamowicza

Książka "Ekonomiczne problemy fałszowania żywności. Instrumenty przeciwdziałania" - Aleksandra Kowalska - oprawa miękka - Wydawnictwo Uniwersytet Marii Curie - Skłodowskiej. Książka posiada 300 stron i została wydana w 2019 r. Cena 30.26 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.