pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Dobra kuchnia. Gotowanie na parze

Dane szczegółowe:
Wydawca: DRAGON
Rok wyd.: 2015
Oprawa: twarda
Ilość stron: 64 s.
Wymiar: 170x245 mm
EAN: 9788378870777
ISBN: 978-83-7887-077-7
Data: 2015-03-10
pozycja niedostępna

Opis książki:

Jak pokazują ostatnie lata, gotowanie na parze nie jest chwilową modą, lecz wypróbowaną i różnorodną metodą przyrządzania posiłków. Na przekór stereotypom o nudnych, pozbawionych smaku potrawach z pary obserwuje się rosnącą popularność tej techniki. Gotowanie na parze umożliwia łatwe przygotowanie zdrowych dań. Posiłki są bardziej pożywne, mają więcej witamin i minerałów. Poza tym przyrządzanie potraw na parze nie wymaga użycia dodatkowego tłuszczu, przez co są lżejsze. Jest to metodą wilgotną, która korzysta z naturalnej konwekcji ciepła przemieszczającego się w powietrzu, parze lub płynie.

Książka "Dobra kuchnia. Gotowanie na parze" - oprawa twarda - Wydawnictwo DRAGON. Książka posiada 64 stron i została wydana w 2015 r.