pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka

Dane szczegółowe:
Wydawca: PZWL
Rok wyd.: 2014
Oprawa: miękka
Ilość stron: 658 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788320048674
ISBN: 978-83-2004-867-4
Data: 2014-09-17
Cena wydawcy: 149.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność.

Zawiera on: omówienie podstaw żywienia człowieka - od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych.

Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.

Książka "Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka" - Helena Ciborowska, Anna Rudnicka - oprawa miękka - Wydawnictwo PZWL. Książka posiada 658 stron i została wydana w 2014 r.