pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Carving. Dekorowanie potraw oraz stołów owocami i warzywami krok po kroku

Autor książki:

Rajmund Królik

Dane szczegółowe:
Wydawca: Twoje Wydawnictwo
Rok wyd.: 2012
Oprawa: twarda
Ilość stron: 96 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788362792245
ISBN: 978-83-6279-224-5
Data: 2012-05-14
pozycja niedostępna

Opis książki:

Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem, że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają wyobraźnię kulinarną, co w kuchni ma ogromne znaczenie. Wazon z cukini, róża z buraka, świecznik z melona, kwiat z arbuza to tylko niektóre z pięknych rzeźb, które można zrobić z pomocą książki. Książka jest pierwszą tego typu pozycją na rynku polskim.

Książka "Carving. Dekorowanie potraw oraz stołów owocami i warzywami krok po kroku" - Rajmund Królik - oprawa twarda - Wydawnictwo Twoje . Książka posiada 96 stron i została wydana w 2012 r.