pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Po prostu - mięso z ziemniakami

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olimp Media
Rok wyd.: 2012
Oprawa: twarda
Ilość stron: 144 s.
Wymiar: 170x250 mm
EAN: 9788377071250
ISBN: 978-83-7707-125-0
Data: 2012-04-10
Cena wydawcy: 25.86 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Oddajemy w Twoje ręce 120 przepisów na dania z drobiu, cielęciny, wieprzowiny, wołowiny, a także królika, jagnięciny i dziczyzny. Prezentujemy specjały pieczone (również na grillu), duszone, gotowane i smażone.

Znajdziesz tu m.in.: jogurtowe udka kurczaka, kaczkę na słodko, schab zapiekany w kapuście, pieczeń wołową nadziewaną szalotką, orzechowe pulpety z sosem śliwkowym, gulasz segedyński i sznycle wiedeńskie.

Każdej recepturze na potrawę mięsną towarzyszy pomysł na przyrządzenie ziemniaków. Można je przecież zaserwować nie tylko gotowane, ale też smażone, pieczone w piekarniku lub na ruszcie z dodatkiem różnych przypraw czy sera, wreszcie w postaci frytek, smażonych w głębokim tłuszczu kulek albo kremowego purée.

Książka "Po prostu - mięso z ziemniakami" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2012 r.