pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Odżywianie w łuszczycy. Wpływ diety na stan skóry. 100 przepisów kulinarnych.

Autor książki:

Magdalena Kurzyp

Dane szczegółowe:
Wydawca: CODEX
Rok wyd.: 2015
Oprawa: twarda
Ilość stron: 192 s.
Wymiar: 150x210 mm
EAN: 9788362055609
ISBN: 978-83-6205-560-9
Data: 2015-05-07
Cena wydawcy: 39.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

W leczeniu łuszczycy należy zachować odpowiednią dietę - z takim zaleceniem spotyka się każda osoba cierpiąca na tę chorobę. Ale co ono oznacza w praktyce? Co powinno się jeść? Jak przyrządzać posiłki? Jakich potraw unikać? Jak skomponować jadłospis zdrowy i lekkostrawny, który nie tylko nie zaszkodzi pacjentowi, ale pomoże mu skutecznie
zwalczać objawy choroby?
Na te pytania stara się odpowiedzieć Magdalena Kurzyp w książce Odżywianie w łuszczycy. Wyjaśnia istotę proponowanej diety, jej potencjał terapeutyczny oraz wpływ na
organizm.

Autorka specjalizująca się w dietach zalecanych w schorzeniach wątroby i skóry opracowała ponad 100 praktycznych przepisów kulinarnych, które pozwolą chorym w sposób aktywny współuczestniczyć w leczeniu.

Książka "Odżywianie w łuszczycy. Wpływ diety na stan skóry. 100 przepisów kulinarnych." - Magdalena Kurzyp - oprawa twarda - Wydawnictwo CODEX. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2015 r.