pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Globalne zarządzanie bezpieczeństwem żywnościowym na przełomie XX i XXI wieku

Dane szczegółowe:
Wydawca: Uniwersytet Marii Curie - Skłodowskiej
Rok wyd.: 2014
Oprawa: miękka
Ilość stron: 642 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788377844816
ISBN: 978-83-7784-481-6
Data: 2014-09-22
Cena wydawcy: 56.70 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Oddawana do rąk Czytelników książka jest pierwszą na polskim gruncie monografią, która łączy teoretyczne podejście global governance z empirią bezpieczeństwa żywnościowego, oferując jednocześnie nowe narzędzie badawcze do analizy problemów międzynarodowych z perspektywy globalnego zarządzania. Zaletą przeprowadzonych badań jest możliwość ich praktycznego wykorzystania. Biorąc pod uwagę rosnące zainteresowanie problematyką globalnego zarządzania i bezpieczeństwa żywnościowego, ich efekty mogą przyczynić się do poszerzenia wiedzy na ten temat oraz pomóc w zrozumieniu, czym jest globalne zarządzanie i jak przebiega w praktyce. Sama zaś książka może służyć szerszej publiczności jako kompendium wiedzy z zakresu bezpieczeństwa żywnościowego oraz globalnego zarządzania.

Książka "Globalne zarządzanie bezpieczeństwem żywnościowym na przełomie XX i XXI wieku" - Katarzyna Marzęda-Młynarska - oprawa miękka - Wydawnictwo Uniwersytet Marii Curie - Skłodowskiej. Książka posiada 642 stron i została wydana w 2014 r.