pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Wędliny i pasztety. Domowy wyrób

Dane szczegółowe:
Wydawca: RM
Rok wyd.: 2011
Oprawa: miękka
Ilość stron: 108 s.
Wymiar: 165x205 mm
EAN: 9788372438799
ISBN: 978-83-7243-879-9
Data: 2011-02-11
Cena wydawcy: 34.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Samodzielnie zrobiona kaszanka kiełbasa lub pasztet mają niepowtarzalny smak któremu nie dorównują gotowe produkty kupowane w sklepach. Przygotowywanie tych smakołyków w domowych warunkach nie jest zajęciem zarezerwowanym jedynie dla profesjonalistów więc każdy może spróbować swoich sił w sztuce masarskiej. Z książki dowiesz się jak kroić rozdrabniać i konserwować mięso jakich używać przypraw i jakie stosować osłonki. Nauczysz się robić wędliny parzone i pieczone m.in. frankfurterki pieczeń z serem kiełbasę monachijską myśliwską wiedeńską surowe np. kiełbasy z dziczyzny owczą salami kaszanki wątrobianki pasztety i rolady. Oprócz szczegółowych instrukcji dotyczących sposobów przygotowania poszczególnych wędlin w poradniku znajdziesz także cenne rady i wskazówki masarza. Książka jest idealna dla właścicieli gospód restauracji i firm cateringowych także dla masarzy którzy chcą zaoferować swoim klientom wędliny o niepowtarzalnych smakach. Jednak przede wszystkim powinni po nią sięgnąć ci którzy chcą samodzielnie w warunkach domowych przygotować wyroby dobrej jakości.

Książka "Wędliny i pasztety. Domowy wyrób" - Franz Doppler, Roman Eibensteiner - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 108 stron i została wydana w 2011 r.