pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Podstawy żywienia człowieka 1. Podręcznik. Podstawy żywienia i higieny

Dane szczegółowe:
Wydawca: REA
Rok wyd.: 2010
Oprawa: miękka
Ilość stron: 176 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788375441093
ISBN: 978-83-7544-109-3
Data: 2010-09-09
pozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego oraz kelner.
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową oraz standardami wymagań egzaminacyjnych dla tych zawodów.
Zawiera on m. in. podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej pokarmów, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności.

Podręcznik „Podstawy żywienia człowieka 1. Podręcznik. Podstawy żywienia i higieny” - oprawa miękka - Wydawca: REA.