pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Receptury z klasztornej piwniczki. Mięsa: zrazy, befsztyki, bitki, cynaderki

Autor książki:

Jacek Kowalski

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo AA
Oprawa: twarda
Ilość stron: 72 s.
Wymiar: 145x210 mm
EAN: 9788361374534
ISBN: 978-83-6137-453-4
Data: 2006-04-24
Cena wydawcy: 19.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Ta książka kucharska to wydawnictwo niezwykłe. Zbiera i przypomina oryginalne przepisy tradycyjnej kuchni klasztornej. Zdradza prawdziwe przepisy kuchni która przeżywa dziś swój zasłużony renesans. Znajdujemy tu stare receptury na potrawy najbardziej wyszukane ale i najbardziej popularne. Potrawy mięsne i rybne wina i nalewki ciasta i desery... Dania na każdą porę roku i dnia. Na czas postu i czas świętowania na Adwent i Wielki Post na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Zachowując piękny język w jakim owe dawne receptury były spisywane ozdabiając je perełkami sarmackiego humoru i ubarwiając ponętnymi ilustracjami - książka ta pozwala wczuć się w nastrój towarzyszący owemu starodawnemu obyczajowi nieśpiesznego wydobywania z darów natury barw smaków aromatów.

Książka "Receptury z klasztornej piwniczki. Mięsa: zrazy, befsztyki, bitki, cynaderki" - Jacek Kowalski - oprawa twarda - Wydawnictwo AA.