pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Przepisy z klasztornej kuchni, czyli tradycyjne przepisy dla duszy i ciała

Autor książki:

Kazimierz Józef Kmak

Dane szczegółowe:
Wydawca: Publicat
Rok wyd.: 2013
Oprawa: twarda
Ilość stron: 320 s.
Wymiar: 170x245 mm
EAN: 9788324519712
ISBN: 978-83-2451-971-2
Data: 2013-11-06
Cena wydawcy: 34.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Ojciec Kmak - przeor klasztoru Cystersów w Szczyrzycu w Beskidzie Wyspowym zaskakuje nas bogactwem potraw codziennych i świątecznych.

Sprawdzone, zdrowe, niezawodne przepisy.

Czym wyróżnia się kuchnia klasztorna Po pierwsze wielką uwagę poświęca się składnikom: potrawy robione są z najwyższej jakości produktów. Jest to jedzenie proste i pożywne.

Ojciec Kmak dzieli się swoim doświadczeniem i podpowiada np. co dodać do kiszonej kapusty, co zrobić, żeby ciasto naleśnikowe było chrupiące, jak dawkować nalewkę czosnkową Uzupełnieniem przepisów są opisy najważniejszych świąt, liczne ciekawostki i przysłowia.

Książka "Przepisy z klasztornej kuchni, czyli tradycyjne przepisy dla duszy i ciała" - Kazimierz Józef Kmak - oprawa twarda - Wydawnictwo Publicat. Książka posiada 320 stron i została wydana w 2013 r.