Domowy wyrób wędlin - Książka

Strona Główna Księgarni.
pokaz koszyk        zkoszty wysyłkiregulaminpomocKontaktmail
Karty Płatnicze
p Książki l Podręczniki l Audiobook l mapy l Antykwariat l Muzyka l Filmy l Nowości l Bestseller k
rog rog
Szukaj:

w kategorii:
autor
tytuł
 24h
bez kosztów tanie książki
Książki
Podręczniki szkolne

wstecz Książka z kategorii: Poradniki » Kuchnia

książka
Domowy wyrób wędlin
powiększ

Domowy wyrób wędlin

Wydawnictwo: Arystoteles
Rok wydania:
Ilość stron: 64 s.
Oprawa: miękka
Wymiar: 160x240 mm
ISBN: 9788363803230


Zobacz książki autora:
Franciszek Wolski
Zobacz książki wydawcy:
Wydawnictwo Arystoteles
Wyślemy
w czasie:

1-3 dni

sprawdź
koszty
dostawy
OKAZJA!
było 6.00 zł
Dzisiaj cena: 4.52 
do koszyka

Krótka historia wędliniarstwa w Polsce
Zasady doboru mięsa.

Peklowanie, solenie i przyprawianie mięsa.

Domowe wędzenie wędlin.

Przechowywanie szynek, kiełbas i innych wyrobów.

Przepisy na smaczne, domowe wyroby wędliniarskie.


Poleć na: Udostępnij na Facebooku
Kupujący tę pozycję zamówili również:
powiększ Franciszek Wolski

Wędzenie mięsa i ryb oraz budowa wędzarni

powiększ Eleonora Trojan, Julian Piotrowski

Tradycyjne wędzenie

powiększ Eleonora Trojan, Julian Piotrowski

Wędliny. Domowy wyrób


Zobacz również inne podobne pozycje dostępne w księgarni:
powiększ Franz S. Wagner

Wędliny - wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu

Rok wydania: 2009
Oprawa: twarda

Jak przyrządzić wyśmienite domowe wędliny z różnych rodzajów mięsa? Prawidłowe przyrządzanie, przyprawianie, peklowanie, wędzenie i dojrzewanie takich specjałów, jak szynka, boczek czy kiełbasa kryje wiele tajemnic. Ta książka odkrywa je przed Tobą. Przeczytaj i wypróbuj! Zacznij odżywiać się zdrowo i smacznie. ? Jakie mięso wybrać na domowe

>> czytaj więcej
powiększ Bernhard Gahm

Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin (+ CD)

Rok wydania: 2011
Oprawa: miękka

Wieprzowina, wołowina, baranina, dziczyzna czy też drób ? właściwe przygotowanie nie tylko konserwuje mięso, ale i poprawia jego smak. W swojej książce doświadczony masarz prezentuje, jak prawidłowo solić, peklować, suszyć, wędzić i gotować mięso, jak przygotować wysokiej jakości wędzonki: szynki, boczek, żeberka, schab, golonkę, łopatkę i wiele

>> czytaj więcej
powiększ Marta Szydłowska

Wędliny. Domowy wyrób

Rok wydania: 2014
Oprawa: twarda

Wędliny na polskim stole obecne są na co dzień i od święta. Swoim zapachem i smakiem są w stanie podnieść walory każdego niemal dania. Do łask wraca wspaniała sztuka domowego wyrobu tych mięsnych specjałów. Książka Wędliny. Domowy wyrób podpowie, jak krok po kroku przyrządzić soczysty baleron, peklowaną golonkę, aromatyczną kiełbasę oraz kaszankę.

>> czytaj więcej
powiększ Andrzej Fiedoruk

Dobra kuchnia. Domowy wyrób wędlin

Rok wydania: 2010
Oprawa: miękka

Zgromadzone przez Autora przepisy i porady pomogą w poszczególnych etapach produkcji wędlin - od wyboru mięsa zaczynając, a na kosztowaniu efektów tej pracy kończąc.

>> czytaj więcej

Zobacz również inne pozycje wydawnictwa "Arystoteles" dostępne w księgarni:
powiększ

Domowy wyrób alkoholi - - porady dla początkujących - historia wina - przepisy na nalewki owocowe i ziołowe - sporządzanie wódek, likierów i miodów - domowy wyrób win - warzenie piwa
>> czytaj więcej

powiększ

Domowy wypiek chleba - Jak zrobić smakowity bochenek, bez polepszaczy i innych podejrzanych składników, za to samodzielnie przyrządzony, osobiście doprawiony, według własnego smaku. Są tutaj przepisy na tradycyjne
>> czytaj więcej

powiększ

Domowy wypiek chleba - Unowocześnione, oryginalne przepisy, na bazie produktów ekologicznych, przypominające smak i zapach domu rodzinnego, polecane przez Małgorzatę Puzio, autorkę programów kulinarnych, gospodynię
>> czytaj więcej

powiększ

Opowieści biblijne - Bogactwo i głębia historii narodzin Jezusa, składa się na wspaniałą Opowieść Biblijną, która prowadzi młodych ludzi do poznania cennego skarbca prawd chrześcijańskich. Piękny tekst, barwne
>> czytaj więcej


sprawdz zamowienie
Koszty inpost gratis
bestseller
powiększ189 Przepisów Siostry Marii
autor:
cena: 26.21 zł
powiększCudowna medycyna Świętej Hildegardy ...
autor: Gottfried Hertzka
cena: 23.28 zł
powiększMetoda 100. Licz tylko kalorie cukru ...
autor: Jorge Cruise
cena: 27.17 zł
4. Nie ma przyzwolenia na choroby
autor: Stefania Korżawska
cena: 13.92 zł
5. Grupa krwi a odżywianie
autor: Urszula Lemańska
cena: 22.14 zł
6. Mateusz Gessler. Moja kuchnia Polska
autor: Mateusz Gessler
cena: 29.63 zł
7. Ciasta i ciasteczka Siostry Marii
autor: praca zbiorowa
cena: 34.51 zł
8. Moje wypieki i desery
autor: Dorota Świątkowska
cena: 53.80 zł
9. Pizza, focaccia, bruschetta, piada
autor: Mira Bernardes-Rusin
cena: 8.03 zł
10. Domowe wędzenie żywności
autor: Warren R. Anderson
cena: 24.06 zł
Sprawdź swoje zamówienie | Koszyk | Koszty dostawy | Regulamin | Polityka Cookies | Pomoc | Kontakt

Adam Gargaś To nieprawda, że wszystkiemu winien jest SYSTEM, jeśli coś nie działa napisz!: Adam
IE 6.0 © 2002-2014 KRAKÓW
Księgarnia Internetowa Poczytaj.pl,
"Dante" G. Baran, G. Fugiel