pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Technologia wędzenia żywności

Dane szczegółowe:
Wydawca: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Rok wyd.: 2012
Oprawa: miękka
Ilość stron: 427 s.
Wymiar: 150x235 mm
EAN: 9788309010906
ISBN: 978-83-0901-090-6
Data: 2013-01-28
pozycja niedostępna

Opis książki:

Książka stanowi kompendium wiedzy o technologii wędzenia żywności. Omówiono w niej technologię wędzenia najważniejszych grup produktów żywnościowych, sposoby otrzymywania dymu wędzarniczego i preparatów wędzarniczych, a także wpływ wędzenia na wartość odżywczą i zdrowotną żywności. Oprócz zagadnień teoretycznych podano w niej wskazówki dotyczące poszczególnych operacji i zabiegów występujących w procesie wędzenia. Przyjęcie formy podręcznikowej, z elementami monografii sprawia, że książka jest użytecznym materiałem dla studentów, magistrantów i doktorantów technologii żywności i żywienia człowieka, jak również dla pracowników inżynieryjno-technicznych przemysłu spożywczego. Może być też źródłem wiedzy dla studentów kierunków pokrewnych, takich jak towaroznawstwo i dietetyka, słuchaczy studiów podyplomowych z zakresu nauk o żywności i żywienia oraz dla uczniów techników przemysłu spożywczego.

Książka "Technologia wędzenia żywności" - oprawa miękka - Wydawnictwo Państwowe Rolnicze i Leśne. Książka posiada 427 stron i została wydana w 2012 r.