pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Wyposażenie zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych. Podręcznik

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2014
Oprawa: miękka
Ilość stron: 342 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788302141072
ISBN: 978-83-0214-107-2
Data: 2014-12-19
pozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej.

Omówiono w nim techniczne podstawy wyposażenia w gastronomii (materiały konstrukcyjne, opakowania w gastronomii, podstawy rysunku technicznego, podstawy maszynoznawstwa oraz instalacje w zakładach gastronomicznych i gospodarstwach domowych), wykorzystania wyposażenia technicznego w procesie technologicznym (obróbka wstępna i termiczna, sporządzanie i ekspedycja napojów, chłodzenie i magazynowanie, transport i utrzymanie czystości) oraz projektowania i organizacji pracy w zakładach gastronomicznych i gospodarstwach domowych.

Podręcznik „Wyposażenie zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych. Podręcznik” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.