pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Domowe kiełbasy i wędliny we współczesnej kuchni

Autor książki:

Zbigniew Prokopczuk

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olimp Media
Rok wyd.: 2010
Oprawa: twarda
Ilość stron: 144 s.
Wymiar: 145x205 mm
EAN: 9788377070246
ISBN: 978-83-7707-024-6
Data: 2010-08-16
pozycja niedostępna

Opis książki:

Przekonaj się, że domowy wyrób wędlin może stać się prawdziwą pasją! Znajdziesz tu receptury nie tylko na kiełbasy, ale także na produkty z podrobów (pasztety, wątrobianki, kaszanki, salcesony) oraz mięsa na zimno (szynkę, schab, karkówkę). Wszystkie wyroby na pewno zachwycą smakiem i aromatem biesiadników przy twoim stole.
Przepisy poprzedza rozdział wstępny, w którym autor odsłania tajniki wytwarzania wędlin, przedstawiając m.in. etapy ich przygotowania oraz zasady peklowania, wędzenia i parzenia.
Dzięki tej książce bez trudu samodzielnie przyrządzisz wyborne wędliny, nawet jeśli będziesz to robił pierwszy raz.

Książka "Domowe kiełbasy i wędliny we współczesnej kuchni" - Zbigniew Prokopczuk - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2010 r.