pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia bułgarska. Podróże kulinarne

Dane szczegółowe:
Wydawca: Rzeczpospolita S.A.
Rok wyd.: 2008
Oprawa: twarda
Ilość stron: 144 s.
Wymiar: 240x170 mm
EAN: 9788389840677
ISBN: 978-83-8984-067-7
Data: 2008-11-19
pozycja niedostępna

Opis książki:

Kolekcja "Podróże kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy" to unikatowe połączenie praktycznej wiedzy kulinarnej z ciekawostkami pozwalającymi poznać i odczuć różnorodny klimat i tradycje kuchni każdego z 25 krajów świata. Oprócz najsłynniejszych, wartych polecenia przepisów wybranego kraju, w każdym tomie Czytelnicy poznają także sekrety tworzenia typowych dla danej kuchni smakołyków, ich historie, obyczaje biesiadowania oraz najbardziej typowe potrawy i przyprawy.
Każdy tom zawiera 5 działów: Palcem po mapie - o kulinarnych regionach i ich charakterystyce Z historią w tle - o tradycji tworzenia potraw i typowych produktach Na talerzu - o sposobach przyrządzania najpopularniejszych dań i napojów Wokół stołu - o tradycjach biesiadowania, etykiecie i obyczajach kulinarnych Przepisy - wybór najciekawszych przepisów z danej kuchni. Prostota wykonania i znakomity smak potraw każdego z polecanych przepisów są gwarantowane.

Książka "Kuchnia bułgarska. Podróże kulinarne" - Alina Kwapisz, Małgorzata Smolińska, Dorota Próchniewicz, Elżbieta Wężyk - oprawa twarda - Wydawnictwo Rzeczpospolita S.A.. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2008 r.